Reise med barn:

Coronatabben koster deg 40 000

Dette må du vite før du tar med familien på utenlandsferie akkurat nå.

ENDELIG FERIE: Mange ønsker å ta med barna på utenlandsferie. Da er det smart å vite hvilke regler som gjelder. Foto: Odd Roar Lange
ENDELIG FERIE: Mange ønsker å ta med barna på utenlandsferie. Da er det smart å vite hvilke regler som gjelder. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronareglene mykes opp i Europa. Og det er mange foreldre og foresatte som enten har bestilt eller er klare for å bestille vinter- og forsommerferie til utlandet med barna.

Men hvilke regler gjelder for reiser med barn akkurat nå? De fleste voksne har fått en, to eller tre doser med vaksine. Mens mange barn ikke er vaksinert. Hva gjøre man da?

Vi har sjekket reglene som gjelder for populære ferieland som Spania, Frankrike, Hellas og Italia akkurat nå (første uke i februar 2022).

Gjør du noe feil kan ferien ende i tårer og karantene - eller i verste fall å bli sendt hjem. Og i enkelte land risikerer man en bot på 135 euro for ikke å overholde maskeforbudet. Bryter man reglen flere ganger risikerer man en bot på 3.750 euro (37 000 kroner).

Husk dette før du reiser

Felles for landene er at du må huske å fylle ut et digitalt innreiseskjema før avreise, være klar til å vise frem gyldig coronasertifikat der dette kreves, og sørget for at en reiseforsikring med full dekning er på plass.

Du bør alltid holde deg oppdatert om restriksjoner og innreiseregler som gjelder for reisemålet/landet dere skal til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer