Cruise-einstøingen

Han vil helst ikke ha andre passasjerer om bord, og har vært på hurtigrutetur 28 ganger. Christoph Amrhein er ikke som andre cruiseturister.

Publisert
Sist oppdatert

Hans første tur med Hurtigruten gikk i 1976, og med det tok han opp sine foreldres store interesse. De startet sitt hurtigruteeventyr allerede i 1969, og reiste til sammen 28 ganger langs norskekysten. I dag har Christoph Amrhein reist cirka like mange ganger som sine foreldre, mange av turene med Vesterålen der han ble kjent med en nå pensjonert kaptein - Jan Klausen.

Eneste passasjer

- Jeg ble kjent med Klausen, og fikk etterhvert lov av ham til å bevege meg rundt på hele skipet. Nå liker jeg best å reise med skipene når det ikke er andre passasjerer med. Da får jeg full tilgang til hele skipet og får bli med på rutinene om bord.

62 år gamle Amrhein var eneste passasjer da MS Nordnorge gikk fra Ushuaia til Lisboa for noen uker siden, på vei tilbake til Norge og sommerrutene langs kysten. Det var andre Atlanterhavskrysning for tyskeren på et år.

- Forut for at båten skulle til Ushuaia i høst ringte jeg hver dag i et halvt år for å få bli med. Fire uker før avgang fikk jeg klarsignal, og var om bord i ni uker fra Las Palmas til Ushuaia.

Dette er en lang reise, men Amrhein kjeder seg aldri om bord. Og vel nede i syd ventet den beste delen av dette cruiset - besøket til Antarktis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer