Cruiseskip frykter piratangrep

Sender passasjerer i fly forbi det farlige farvannet utenfor Somalia.

MS Columbus tar ingen sjanser når skipet skal seile gjennom farvannet der piratene herjer. Foto: Hapag-Lloyd Kreuzfahrten
MS Columbus tar ingen sjanser når skipet skal seile gjennom farvannet der piratene herjer. Foto: Hapag-Lloyd Kreuzfahrten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tyske cruiseskipet MS Columbus satte onsdag 10/12 i land alle sine 420 passasjerer i Yemen, for at de skulle ta fly videre til Dubai, og plukkes opp igjen der. Det skriver msnbc.com.

Cruiseskipet fortsatte ferden gjennom Adenbukten med et begrenset antall mannskap.

Det tyske cruiseselskapet Hapag-Lloyd Kreuzfahrten tok ingen sjanser, og passasjerene har uttrykt at de er fornøyde med avgjørelsen.

Så sent som 30. november forsøkte pirater å borde et annet cruiseskip med rundt 1.000 passasjerer ombord, men cruiseskipet klarte å komme seg unna.

To andre cruiseskip har enten kansellert eller endret ruten for å unngå det farlige farvannet.

Se også: Bilder fra kjempeskipet Oasis of the Seas

32 angrep på kort tid

Situasjonen i Adenbukten virker å være ute av kontroll. Pirater har angrepet 32 skip og tatt kontroll over 12 av dem bare siden 24. oktober, da NATO utplasserte fire mindre marinefartøy til å patruljere området.

Mandag ble et gresk lasteskip med et mannskap på 19 sluppet fri, etter nesten tre måneder i piratenes hender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer