Cruiseskip i krise i Antarktis

122 passasjerer venter på redningen.

Det er ingen spøk å delta på cruise i Antarktis. Dette bildet viser MS Explorer, som sank i 2007, etter å ha kollidert med et isfjell. Foto: Mila Zinkova
Det er ingen spøk å delta på cruise i Antarktis. Dette bildet viser MS Explorer, som sank i 2007, etter å ha kollidert med et isfjell. Foto: Mila Zinkova Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det argentinske cruiseskipet Ciudad de Ushuaia driver rundt i Antarktis etter at to sprekker i skroget gjør at båten lekker drivstoff og tar inn vann. Det skriver The Australian.

En redningsaksjon er satt i gang for å få de totalt 122 menneskene ombord i sikkerhet.

Andre skip i nærheten er på vei til cruiseskipet, i likhet med to chilenske marinefartøy som har kapasitet til å ta med seg de 122 passasjerene til fastlandet.

Ekspedisjonscruise på Svalbard - se bildene

Situasjonen er dramatisk, men passasjerene er ikke i livsfare, da det ikke er fare for at det synker.

Ifølge argentinske myndigheter gikk cruiseskipet på grunn i Wilhelmina Bay, en del av en halvøy helt på søsrspissen av Sør-Amerika.

Har skjedd før

For et år siden skjedde noe lignende med det norske cruiseskipet Fram. Dette skipet drev rundt i to timer med over 330 passasjerer ombord, etter at motorene brøt sammen.

Måneden før sank det kanadiskeide skipet Explorer, etter at det kolliderte med et isfjell. De 154 passasjerene evakuerte til livbåtene og kom fra det uten skader, men skipets drivstoff skapte en miljøtrussel i den uberørte naturen i Antarktis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer