SAS:

D-dag for ny SAS-streik

Dramatiske timer for passasjerer og flyselskap.

PILOTENE BESTEMMER SEG: SAS-piloter i Norge, Sverige og Danmark skal avgjøre om de går til ny streik eller ikke. Foto: Odd Roar Lange
PILOTENE BESTEMMER SEG: SAS-piloter i Norge, Sverige og Danmark skal avgjøre om de går til ny streik eller ikke. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Fredag klokka 23.59 stenger det digitale stemmelokalet for SAS-pilotene som skal avgjøre om det blir ny flystreik i selskapet fra neste uke.

Allerede i minuttene etterpå vil det være klart om det er flertall for eller i mot avtalen som forhandlingslederne signerte i Stockholm natt til 19. juli.

Men, det kan gå helt frem til tirsdag før avgjørelsen om ny streik blir fattet. Og dersom det blir streik, så vil den trolig være i gang fra 11. august.

Og - blir det ny streik så blinker det for alvor et blått lys for SAS sin mulighet til å overleve som flyselskap.

Dette skjer etter avstemningen

De norske og danske pilotselskapene har en forpliktende rolle med tanke på å følge resultatet fra avstemningen.

Mens svenske piloter har en annen ordning, der styret i pilotforeningen skal ta en egen avgjørelse. Der er pilotenes stemmegivning bare rådgivende for styret.

De nordiske SAS-pilotenes paraplyorganisanisasjon vil møtes tirsdag for å diskutere avstemningsresultatet i fellesskap. Her kan avgjørelsen bli at de tre nordiske landene står solidarisk bak et felles vedtak om ja eller nei til ny streik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer