SAS:

D-dag for ny SAS-streik

Dramatiske timer for passasjerer og flyselskap.

PILOTENE BESTEMMER SEG: SAS-piloter i Norge, Sverige og Danmark skal avgjøre om de går til ny streik eller ikke. Foto: Odd Roar Lange
PILOTENE BESTEMMER SEG: SAS-piloter i Norge, Sverige og Danmark skal avgjøre om de går til ny streik eller ikke. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Fredag klokka 23.59 stenger det digitale stemmelokalet for SAS-pilotene som skal avgjøre om det blir ny flystreik i selskapet fra neste uke.

Allerede i minuttene etterpå vil det være klart om det er flertall for eller i mot avtalen som forhandlingslederne signerte i Stockholm natt til 19. juli.

Men, det kan gå helt frem til tirsdag før avgjørelsen om ny streik blir fattet. Og dersom det blir streik, så vil den trolig være i gang fra 11. august.

Og - blir det ny streik så blinker det for alvor et blått lys for SAS sin mulighet til å overleve som flyselskap.

Dette skjer etter avstemningen

De norske og danske pilotselskapene har en forpliktende rolle med tanke på å følge resultatet fra avstemningen.

Mens svenske piloter har en annen ordning, der styret i pilotforeningen skal ta en egen avgjørelse. Der er pilotenes stemmegivning bare rådgivende for styret.

De nordiske SAS-pilotenes paraplyorganisanisasjon vil møtes tirsdag for å diskutere avstemningsresultatet i fellesskap. Her kan avgjørelsen bli at de tre nordiske landene står solidarisk bak et felles vedtak om ja eller nei til ny streik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.