Buss for tog

Da jeg knuste buss for tog

Kommentar: Det gikk fort å gå lei Vys sommertilbud, men jeg fant en bedre løsning.

ELSYKKEL FOR BUSS FOR TOG: Dinside-journalist Martin Kynningsrud Størbu har sjekket om det går raskere med elsykkel enn med Vys sommertilbud. Foto: PRIVAT
ELSYKKEL FOR BUSS FOR TOG: Dinside-journalist Martin Kynningsrud Størbu har sjekket om det går raskere med elsykkel enn med Vys sommertilbud. Foto: PRIVAT Vis mer
Publisert

Du vet det kommer og du forsøker å forberede deg best mulig, men det er like irriterende hvert år. Buss for tog preger hverdagen til reisende hver sommer i seks uker.

Etter å ha jobbet og studert i Oslo i flere år frem til sensommeren 2015, har jeg de tre siste somrene sluppet unna den plagsomme begivenhet som buss for tog er. Jeg fant raskt ut at det er noe jeg ikke har savnet.

Buss for tog ...

I retning Oslo har det så langt gått greit. Jeg har valgt å reise hjemmefra såpass tidlig at jeg slipper å stå i kø ved Drammen stasjon for å gå på bussen som skal frakte oss til Asker. Hjemover er det verre, for det blir raskt kø når flere hundre personer skal av toget samtidig i Asker, og flesteparten skal videre med tog sørover.

Og det er her flaskehalsen ligger. Ikke bare er det hundrevis av reisende som skal flyttes over på busser som ikke tar mer enn rundt 50 personer om gangen, bussen står også i tosifret antall minutter for å komme seg ut på E18, og vi kommer som regel ikke utenom køen på motorveien heller.

Alt dette gjør at det tar rundt halvannen time fra Asker til Drammen – en rute som vanligvis går unna på et kvarter med toget gjennom Lieråstunnelen. TIl sammenlikning tar det uten buss for tog drøyt 60 minutter fra kontoret på Hasle til Drammen stasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer