Dag 1: Topp fem i Pragelato

Det er fem ting du må få med deg før du drar fra Pragelato. Den knøttlille landsbyen i Alpene har mer å by på enn det jeg trodde før jeg kom hit. Tekst og foto: Eva Hille/Sjømannskirken

Publisert
Sist oppdatert

Monica Berton (41) på turistinformasjonen snakker flytende engelsk og er tydelig stolt når hun gir oss et innblikk i sitt Pragelato.

1.000 blomsters honning

Pragelato ligger i Val Chisone, også kalt ”De tusen blomsters dal”. Alle blomstene som fyller dalen i sommerhalvåret er med og lager den nydeligste honning. Kremaktig konsistens, kraftig smak og lysgul farge. Monica forteller at lokal honning på godt brød ofte blir servert som en smårett når venner eller familie besøker hverandre. Den lokalproduserte honningen fra Pragelato er viden kjent i hele Europa. Et must for alle som legger turen til Pragelato.

Ost

Lokale oster er en annen spesialitet du finner i Pragelato. Her er det et vidt spekter å velge mellom.

Museum

Som alle landsbyer med respekt for seg selv, har også Pragelato et museum. Her kan du se hvordan mennesker har levd i Val Chisone gjennom alle tider frem til i dag.

Malerier av ville dyr

I forbindelse med OL stiller den lokale kunstneren Marcus Parisini ut sine malerier i samme bygningen som museet holder til. Her finner vi malerier av ville dyr som lever i området omkring Pragelato.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer