Dag 3: Korrupsjon & båttur

Selve grenseovergangen var et fantastisk syn, der små elvebåter fraktet fe og folk over elva. Det var imidlertid bra at det var mye fint å se på, for dette tok tid.

Publisert
Sist oppdatert

Innreisetillatelse til Laos hadde Walter ordnet på forhånd, og vi regnet med at det hele skulle gå greit. Det var feil.

Dokumentene som var utstedt i Bangkok ble ikke godtatt, for her ville byråkratene på begge sider vise at de hadde makt og innflytelse.

Etter fire timer i Thailand kunne vi endelig fylle båtene med motorsykler og folk. Det ble et fantastisk skue og en fin tur over Mekong-elva, før vi gikk rett inn i et nytt tollhelvete på Laos-siden. Klok av skade lot imidlertid guiden vår penger skifte hender med en gang, og vi slapp unna med tre kvarter.

Billig

Vel framme i Laos kjøpte jeg en kartong røyk. Ikke akkurat originalvare, røyken het for eksempel ikke Lucky Strike - men Lucky. Prisen tatt i betraktning var ikke det noe å si på. Vi betalte 100 baht per kartong. Omregnet til norske kroner kostet kartongen 21 kroner, eller 2,10 per 20 pakning. Det er latterlig billig.

Kvelden tilbrakte vi på et hotell fem minutters kjøretur inn i Laos. Hotellet var helt ok, og vi fikk klar beskjed fra Walter om å nyte kveldens kalde pils. På resten av Laos-turen ville vi nemlig kun få temperert drikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer