Dag 4: Offroad tilbake til steinalderen

Som i Thailand er innbyggerne i Nord-Laos ekstremt hyggelige. Alt annet er imidlertid annerledes. Veiene er elendige, og du kan stort sett glemme strøm og innlagt vann.

Publisert
Sist oppdatert

Det gir perfekte forhold for oss motorentusiaster.

Vi begynte å kjøre klokka 11:00 og målet var "byen" Viangphoukha. Vi skulle følge Highway nr 3, i praksis kun et stort og vedvarende gjørmehull.

Flere steder var store deler av veien rast ut eller lå under vann. Morsomt for oss, ikke så morsomt for backpackerne som ble stående fast i overfylte biler og minibusser.

Store forandringer

Guiden Walter var blant de første vestlige som begynte å reise i Laos etter at landet gjenåpnet grensene på slutten av 80-tallet. Siden den gang har han hatt to offroadturer per år, og for hver gang han kommer har turismen flyttet seg noen ekstra kilometer inn i landet.

Også vi la merke til denne utviklingen. På de første stedene vi stoppet hadde de et relativt godt utvalg av snacks og varer, og innbyggerne så enten på batteridrevne TVer eller hørte på radio. Etter fire timers kjøring var alt dette borte, og du kjører rett inn i noe som for oss minnet om steinalderen.

Skal du oppleve det "originale" Laos bør du derfor dra så snart som mulig. Her skjer forandringene fort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer