Dag 5 & 6: Gjørmebad & rus

Det regnet hele natta, men søndag morgen skinte sola. Det betydde enda verre - eller enda morsommere veier. Målet var Louang Nam Tha.

Ikke akkurat Statoil...
Ikke akkurat Statoil... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Laos er IKKE stedet å gå tom for bensin. Her er det langt mellom bensinstasjonene. Dagens første oppgave ble derfor å fylle vannflaskene og bensintankene til randen. Vi betalte 20 baht per liter bensin, det tilsvarer cirka fire norske kroner. Latterlig billig for oss, men dyrt for innbyggerne.

Ser du bort fra at det var så varmt og klamt at vi svettet som griser, var kjøreforholdene perfekte.

Veiene var riktignok gjørmete, men det var kun et par steder veien hadde sklidd ut. Elvene var imidlertid fulle av vann, og flere steder lå veien under vann. De fleste stedene var det bare å kjøre rolig over, mens vi andre steder måtte gå av sykkelen og trille den gjennom på førstegiret.

For de få bilene som fantes var det langt verre. Flere hadde brutt sammen og lå etterlatt i grøftekanten.

Louang Nam Tha

Vi brukte bare tre timer til Louang Nam Tha, og fikk nesten hele hotellet - Hongtha Xaysombourne - for oss selv. De fire backpackerne vi møtte i sentrum bodde alle på et lokalt gjestehus til en enda billigere penge. Vi hadde betalt 20 kroner ekstra per person og fikk dusj og eget hull i gulvet. Vel anvendte penger spør du meg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer