Dag 7: I Kina spiser de hund

Fra Muang Sing bar det rett inn i jungelen og til et bittelite sted kalt Chiang Kok. Kjemisk fritt for backpackere. Her var det oss, innbyggerne fra Laos og kinesiske veiarbeidere. På vei tilbake var veien borte.

Publisert
Sist oppdatert

På nedsiden av overnattingsstedet gikk Mekong-elva. På den andre siden lå Burma.

Alt var idyllisk, enkelt og ekte. Det var liksom helt normalt når vi fikk høre:

"- Toilet? No have. Gone by flood last year."

Med tappet vann fra elva gikk det imidlertid an å ta seg en dusj. Ikke særlig luksuriøst, men helt fantastisk der og da.

Hund

Det finnes mange kinesere nord i Laos, og de jobber hovedsakelig med veiarbeid eller foretar illegal hogst i skogen. Vi kjørte ofte forbi såkalte lukkede grenseveier inn til Kina, der kinesiske lastebiler gikk i tilnærmet skytteltrafikk fulle av tømmer fra Laos. Her er det pengene under bordet som rår.

Mens vi skulle bestille mat hos vår lokale vert, så vi en gjeng med kinesiske veiarbeidere som skulle ha grillparty. Måltidet var en gris og en hund.

Avlivningsmåten var ikke det vi vil kalle human. Dyrene fikk først et rep rundt halsen, før de ble hengt opp etter nakken. Tre kinesere byttet så på å slå dyrene til døde med stokker.

Uvant for oss, full fest for dem.

I Thailand ser du for øvrig små hunder overalt. I Nord-Laos er de knapt å se. Nå vet du grunnen. Selv spiste jeg grønnsaker til middag den dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer