Dagskort gjelder ikke hele dagen

Det er ikke sikkert du får ikke stå på ski hele dagen selv om du har dagskort i bakken ...

Hemsedal Skisenter gir deg kveldskjøring inkludert dersom du kjøper heiskortet på internett - men ikke ellers. Trysilfjellet Alpin, som i likhet med Hemsedal eies av Skistar, gir imidlertid kveldskjøring inkludert til alle som kjøper dagskort. Foto: SKISTAR
Hemsedal Skisenter gir deg kveldskjøring inkludert dersom du kjøper heiskortet på internett - men ikke ellers. Trysilfjellet Alpin, som i likhet med Hemsedal eies av Skistar, gir imidlertid kveldskjøring inkludert til alle som kjøper dagskort. Foto: SKISTAR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om heisene går til klokka åtte på kvelden, er det ikke sikkert du får kjøre så lenge selv om du har betalt for dagskort i bakken.

I de fleste tilfellene vi har sjekket, må du kjøpe kveldskort i tillegg - med noen hederlige unntak, riktignok.

Ulike løsninger

Det er altså ikke slik at du automatisk får stå på ski hele dagen så lenge skiheisen kjører, selv med dagskort i hånda. Vi har sjekket praksisen rundt dagskort, kveldskort og kveldskjøring hos de største skisentrene i landet, og ser at det er veldig mange ulike måter dette løses på.

Noen gir deg kveldskjøring inkludert dersom du kjøper for eksempel todagerspass, noen gir deg kveldskjøring inkludert dersom du kjøper femdagerspass, mens andre kun gir deg kveldskjøringen inkludert dersom du kjøper skipasset via internett.

Dersom du planlegger en skiferie hvor du vil stå mest mulig på ski, kan det lønne seg å sammenlikne hvilke av de alternative skistedene som gir deg lengst tid i bakken for pengene.

- Bonusordning

Vi har sjekket ståa rundt dette temaet hos ti av de største skisentrene i Norge, og som du kan se i oversikten nedenfor så er det kun fire av sentrene som gir deg kveldskjøring inkludert i dagskortet. Seks skisentre har ulike forbehold, som at du får det inkludert dersom du kjøper todagerskort, femdagerskort el.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer