Dagstur til Göteborg

Det er tidlig morgen på bussterminalen i Oslo. Vi skal på dagstur til Göteborg. Pris? 190 kroner tur-retur, takk.

Publisert
Sist oppdatert
Hyggelige kanaler i sentrum.
Hyggelige kanaler i sentrum. Vis mer


190 kroner. Hva får du for det? Knappe fire øl på pub (hvis ølet er billig), togreise Oslo-Hamar én vei, tre kinobilletter eller tur-retur Oslo-Gardermoen med flybussen.

- Eller du kan snuse inn vårlig storbypuls i Göteborg. På dagstur med Säfflebussen reiser du tur-retur Oslo-Göteborg for 190 kroner per person. Du har seks avganger og seks returer å velge i – hver dag.

Du kan få opptil 16 timer og 40 minutter i Göteborg, med avreise fra Oslo 0630 og hjemkomst 0635. Da får du også med deg litt natteliv på kjøpet.

Skroll ned for å lese resten av artikkelen

Säfflebussen

Det er onsdag morgen, og vi trodde ikke i utgangspunktet at det ville være veldig mange passasjerer som meldte seg for reise til Göteborg klokken 0830. Overraskende er det derfor at det faktisk er en del mennesker som stiger om bord Säffleekspressen på Galleriet i Oslo. Det er eldre, unge, enslige og vennepar på tur.

Turen med Säfflebussen tar tre timer og 45 minutter. Dette er faktisk raskere enn toget, som bruker drøye fire timer. Nor-Way Bussekspress kjører også denne strekningen, men bruker fire timer og 15 minutter. Reisen med Nor-Way Bussekspress koster 155 kroner én vei, toget koster fra 187 kroner én vei.

 • Hva rekker du på dagstur til Göteborg? Klikk her for våre tips.

 • Klikk her for å se bildene fra Göteborg
 • Det er godt å kunne strekke ut beina sidelengs.
  Det er godt å kunne strekke ut beina sidelengs. Vis mer


  Bussturen

  Bussreisen tur-retur Oslo-Göteborg går overraskende lett. Vi var på forhånd noe bekymret over at dette skulle bli slitsomt, men det ble det ikke. Bussen har kun to stopp mellom Oslo og Göteborg, slik at reisen går svært raskt. De fleste benytter tiden til å slappe av og sove.

  Eneste ulempen med Säfflebussen må være den begredelige seteavstanden som gjør det trangt til beina. Selv undertegnede, som ligger på gjennomsnittet for den kvinnelige andelen av befolkningen, slet med dårlig beinplass. Trøsten var at det var godt med ledige plasser på bussen, slik at man kunne strekke seg ut over to seter.


  Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer