Dakar - porten til det ekte Afrika

De fleste nordmenn får sin første smakebit av Afrika i Kenya, Tanzania eller Sør-Afrika. Men også det fransk-talende Vest-Afrika kan by på ekte afrikanske farger, lukter og lyder.

Publisert
Sist oppdatert

DAKAR (DinSide): Er du blant de mange som drømmer om en safari-tur til Afrika? Da er nok Øst-Afrika og det sørlige Afrika det beste stedet å begynne. Det er nemlig her du finner de endeløse savannene med de store bestandene av elefanter, løver og sjiraffer. Senegal kan ikke kan by på de samme naturopplevelsene. Likevel kan også dette vest-afrikanske landet skilte med naturreservater og safarimuligheter, om enn i mindre spektakulære omgivelser.

Stabilt klima

En av fordelene med Senegal, sett fra et europeisk synspunkt, er den relativt korte reiseveien. Flyreisen fra Sentral-Europa, eksempelvis Paris, tar kun 6 timer. Dermed er reisen langt mindre anstrengende enn de 11-12 timene det tar å fly til Sør-Afrika.

Et annet argument for Senegal, er det stabile og akkurat passe varme klimaet. Senegal ligger bare drøye 100 mil nord for ekvator, noe som betyr at landet byr på dagtemperaturer mellom 25 og 32 grader året rundt. Bortsett fra i juli, august og september, da Senegal har regntid, er du nærmest garantert sol resten av året - Senegal har rundt 3.000 soltimer årlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer