Damms Verdensatlas

Publisert
Sist oppdatert

Topografisk verdenskart, tidssoner, kort faktainformasjon om verdensdelene i margen av kartbladene. Landoversikt med kort faktainformasjon og flagg, oversikt over biland og besittelser (ex: Færøyene og Grønland er under Danmark), geografiske fakta som høyeste fosser, høyeste fjell, største ørkener. Registeret har ingen forklarende symboler, men heller forklarende tekst – som gjør registeret veldig teksttungt og det virker uoversiktlig.

    Ant. sider: 191Ant. kartsider: 60Bykart: NeiAnt. oppslagsord: 16.000Målestokk: Språk: NorskSist revidert: 2003Forlag: Damm/Dorling KindersleyPris: 229 kroner

Vi mener: Kartsidene er fargekodet etter verdensdel, med store toppfonter som tydelig viser hvor i verden du er, og globus i miniatyr avmerket hvor på kloden du er – som gjør det veldig enkelt å finne fram til riktig side i atlaset. Målestokk er ikke angitt som eksempelvis 1:5.000.000, men tegnet som stolper og angitt i kilometer og miles, som gjør det vanskelig å vite hvilken målestokk vi snakker om. Ikke veldig detaljert, og veldig ”barnevennlig” i fremstillingen. Det er ikke dette atlaset du kjøper til en godt voksen som ønsker seg verdensoversikt, men kanskje til barn som skolebruk. Det er imidlertid det billigste atlaset i denne sammenlikningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer