Dampende hett i Reykjavik

Flere av Islands større turistattraksjoner stenger når kulda og vintermørket trenger seg på. Reykjavik har døgnåpent året rundt.

Publisert

Verdens nordligste hovedstad ligger på Island og heter Reykjavik. Ikke på ønskelisten, sier du? Da må vi be deg om å overveie drømmereisen på nytt. Den lille byen har nemlig forbausende mye å by på. Her blandes trolsk natur og tradisjonell kultur med det siste av musikk, film og mote. Skal vi tro islendingene er Reykjavik Europas ”hotteste” når det kommer til natteliv.

Moderne og eldgammel

Byen er moderne, med innslag av særegen arkitektur. Men Reykjavik har samtidig klart å bevare eldre bydeler, med hvitmalte trehus, gammeldagse markeder og flere museer vel verdt et besøk. Det meste av byens severdigheter ligger innen gangavstand.

Ønsker du å sveipe over byen på en dag eller to kan vi anbefale Reykjavik-kortet. Kortet inkluderer ubegrenset reise med byens busser, inngang til syv svømmehaller og i tillegg de fleste museene og parkene i byen. Kortet koster 70 kroner dagen.

Bad året rundt

Er det en ting du ikke må gå glipp av når du besøker Reykjavik, er det et godt, varmt bad i friluft. Vannet varmes opp av den vulkanske aktiviteten, og badesesongen varer året rundt. Du har dermed muligheten for å sitte i 30 grader varmt vann, mens snøen laver ned rundt deg. På Island er det god kultur å starte dagen med en duppert, eller ’heitur pottur’ som det kalles. Aller helst skal man være i gang før klokken syv. Helsebringende er det også, islendingene har en av verdens høyeste levealdre. Badebassengene finnes så å si overalt, og det koster ikke stort å komme inn. Vi har plukket ut 20076">ti ting du må få med deg i Reykjavik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer