Sommerferie

Danker ut Oslo

Hit vil nordmenn gjerne reise i sommer.

SPANSKE GLEDER: Alicante og kystområdene omkring suser opp på nordmenns drømmeliste for sommeren.
SPANSKE GLEDER: Alicante og kystområdene omkring suser opp på nordmenns drømmeliste for sommeren. Vis mer
Publisert

Nordmenns reisevaner og -drømmer er i ferd med å endre seg igjen. Etter to år med norgesferie er det stadig flere som vil legge ferien til utlandet i sommer.

Oslo, Bergen, Tromsø og Trondheim tok de fire øverste plassene på nordmenns reisesøk for sommeren på Google i fjor vår. Nå er lista klart endret.

REISE: Her får du tre pakketriks som kan være gode å ha når du skal pakke før ferien! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Mest populært

Borgen Castillo de Santa Bárbara og den gamle bydelen El Barrio er to av grunnene til at Alicante i Spania har overtatt Oslos førsteplass denne sommeren.

Mens Tower Bridge og Tower of London sammen med shoppingmuligheter og mange andre attraksjoner har brakt den britiske hovedstaden London opp på andreplass.

Men det er ikke bare Europa som frister. Mange er klar for langtur til Thailand og til Bangkok, viser lista, som har byen med nær seks millioner mennesker på bronseplass.

SOMMERKLAR: Nordmenn planlegger sommerferieopplevelser også i Norden. Som her i Visby på Gotland i Sverige. Foto: Odd Roar Lange
SOMMERKLAR: Nordmenn planlegger sommerferieopplevelser også i Norden. Som her i Visby på Gotland i Sverige. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Spanske Malaga havnet på fjerdeplass på søketoppen der Oslo er skjøvet ned til en niendeplass, med Longyearbyen på Svalbard på plassen foran.

Vi endrer reisevaner

Undersøkelsen dreier seg om reiser mellom 1. juni og 31. august i år sammenlignet med søk etter reiser i samme periode i fjor

POPULÆRE STEDER: Dette de 10 mest populære reisemålene for nordmenn på Google Flights for søk i perioden juni-august 2021 og tilsvarende for juni-august 2022
POPULÆRE STEDER: Dette de 10 mest populære reisemålene for nordmenn på Google Flights for søk i perioden juni-august 2021 og tilsvarende for juni-august 2022 Vis mer

- Dette viser en betydelig forskjell i hvor nordmenn ønsker å reise i år fra i fjor. Det skiller seg tydelig fra fjoråret, da nordmenn stort sett søkte etter innlandsdestinasjoner. Men nordmenn har hjerte for europeiske reisemål, og disse tar åtte av ti plasser på lista, sier Sondre Ronander, kommunikasjonssjef i Google Norge til DinSide.

Også flyplassene i Norge merker økningen av nordmenns reiselyst til utlandet.

Antall passasjerer som reiste til og fra utlandet ved Avinors lufthavner gikk i april fra 65 180 passasjerer i 2021 til 1 315 930 i april 2022. Dette tilsvarer en økning på 1 919 prosent. Sammenlikner man tallene med 2019, var det 27 prosent færre passasjerer enn det siste «normalåret».

KONGENS BY: Nordmenn vil gjerne til København i sommer. Foto: Odd Roar Lange
KONGENS BY: Nordmenn vil gjerne til København i sommer. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Reiser til naboer

Nordmenn er også opptatt av reisemål i Sverige og Danmark.

I Sverige er reiser til Stockholm, Göteborg og Visby (Gotland) på søketoppen. Mens København, Billund med nærhet til Legoland og Løveparken på topp foran Aalborg.

For nordmenn som ikke har fått bestilt nytt pass kan reiser i Norden være en god løsning, da passbestillingskøene er rekordlange og mange må klare seg uten pass i sommer.

Både Nordenferie og Norgesferie er et godt alternativ.

Her er en oversikt over de tre mest populære reisemålene i Norge, Sverige og Danmark for nordmenn på Google Flights. Søkene gjelder for reiser i juni-august 2021 og juni-august 2022
Her er en oversikt over de tre mest populære reisemålene i Norge, Sverige og Danmark for nordmenn på Google Flights. Søkene gjelder for reiser i juni-august 2021 og juni-august 2022 Vis mer

Oversikten sier imidlertid ingenting om hvor mange som faktisk kommer til å gjennomføre reiser til de aktuelle reisemålene.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer