Danmark: - Unngå disse stedene

Danske myndigheter ber alle unngå en lang liste med steder, som de kaller «hotspots».

IKKE DRA HIT: Danske myndigheter har en liste med steder de sier du bør unngå, som eksempelvis dette stedet: Amager Strandpark i København. Foto: Verena Frei/Wonderful Copenhagen
IKKE DRA HIT: Danske myndigheter har en liste med steder de sier du bør unngå, som eksempelvis dette stedet: Amager Strandpark i København. Foto: Verena Frei/Wonderful Copenhagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 15. juni kan nordmenn igjen reise til Danmark på ferie, etter at norske og danske myndigheter har blitt enige om en gjensidig åpning for turister fra begge land.

Tirsdag 2. juni kunne imidlertid dansk politi melde at de innfører oppholdsforbud ved et populært badeområde ved Nordhavn i København.

Forbudet gjelder foreløpig til torsdag kl 18.

Dette er foreløpig det eneste oppholdsforbudet på Danmarks liste over steder du ikke bør oppsøke.

Naboer raser mot det de mener er manglende tiltak fra politiets side, og kaller oppfølgingen fra politiet et spill for galleriet.

«Hotspots»: Danske steder du bør unngå

Tenker du deg til Danmark i sommer, skal du vite at det finnes en rekke steder som myndighetene omtaler som «hotspots», og som de sier man bør unngå å oppsøke.

Dette gjelder parker og andre rekreative områder, hvor politiet har erfaringer med at det lett kan samle seg større forsamlinger, som kan risikere å øke smittespredningen av coronaviruset.

Kun ett oppholdsforbud

Foreløpig er det kun ett sted med oppholdsforbud, på den ganske lange listen med steder de oppfordrer folk til å unngå å oppsøke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer