Danmark

Danmark endrer turist-kravene

Åpner for flere boløsninger.

JA TIL PRIVAT OVERNATTING: Turist-kravet om bevis på booket feriehus, campingplass eller liknende er lettet på - og i nye presiseringer åpnes det nå for privat overnatting. Men du må likevel ha dokumentasjon på hvor du skal overnatte - og det må fremdeles være minst seks netter. Også båtfolk, teltere og fastliggere med campingvogn kan puste lettet ut med de nye reglene. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
JA TIL PRIVAT OVERNATTING: Turist-kravet om bevis på booket feriehus, campingplass eller liknende er lettet på - og i nye presiseringer åpnes det nå for privat overnatting. Men du må likevel ha dokumentasjon på hvor du skal overnatte - og det må fremdeles være minst seks netter. Også båtfolk, teltere og fastliggere med campingvogn kan puste lettet ut med de nye reglene. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

15. juni åpner Danmark grensene for norske turister - og Norge åpner grensene for danske turister.

Da åpningen mellom landene ble kjent, kom danskene med noen krav til de norske (og tyske og islandske) turistene:

Statsminister Mette Fredriksen uttalte at det settes betingelser om at turister som skal slippe inn i Danmark må ha booket minst seks netter med overnatting, før de ankommer grensen. Og at turistene må vise bestillingsbekreftelse på dette.

Du vil også kunne bli bedt om å avgi en corona-test, men dette vil ikke være påkrevet for at du skal slippe inn i landet.

12. juni kom det også endringer i regelen om at det ikke var tillatt å overnatte i København og Fredriksberg: Nå har danske myndigheter snudd - og det er likevel lov.

Nå har det kommet flere nye presiseringer som omhandler overnattingskravet.

Åpner for privat overnatting

De nye bestemmelsene er nettopp publisert på det danske politiets corona-sider, og der åpnes det for at man kan overnatte privat.

Dinside har fått mange henvendelser fra lesere som lurer på hvorvidt man kan overnatte hos venner eller familie som ikke er såpass nær at de går inn under unntakene for innreisebestemmelsene. Kan man for eksempel bo hos en gammel tante eller en niese? Eller en venn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.