Danmark innfører tiltak på kollektivtransport

Vil unngå at folk står for tett for å begrense corona-smitte. VIl Norge følge etter?

TILTAK: Den danske regjeringen innfører tiltak på kollektivtransporten for å forhindre coronasmitte. Her fra en av Metro-stasjonene i København. Foto: Berit B. Njarga
TILTAK: Den danske regjeringen innfører tiltak på kollektivtransporten for å forhindre coronasmitte. Her fra en av Metro-stasjonene i København. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig forrige uke uttalte Helsedirektoratet at det kan det bli satt inn mer drastiske tiltak for å hindre spredning i et område.

Tiltakene som ble nevnt, var blant annet at skoler og barnehager kan bli stengt - noe vi har sett flere eksempler på allerede.

Som mulig tiltak ble det også nevnt mulighetet for å stenge offentlig transport, dersom myndighetene mister oversikten over smitteveiene.

Foreløpig er det ingen planer om dette, ifølge Helsedirektoratet. I Danmark, derimot, er situasjonen en annen.

Innfører tiltak i Danmark

Tirsdag i 11-tiden melder danske DR at regjeringen innfører nye retningslinjer for kollektivtrafikken på grunn av coronasmitten.

De skriver at transporttilbyderne skal sørge for at passasjerer ikke står for tett. Det kan bety at det blir behov for flere busser og tog i rushtiden.

Dette har statsminister Mette Frederiksen nettopp uttalt på en pressekonferanse.

Samtidig oppfordrer regjeringen de reisende om å overveie om de har mulighet til å reise utenom rushtiden.

Ifølge BBC vil smittefaren på offentlige transportmidler avhenge nettopp av hvor mange passasjerer som er om bord, noe som vil variere mellom transportmidler og fra sted til sted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer