Danmark sier ja til reiser via Sverige

Men du må huske å ta med dokumentasjon.

JA TIL SVENSK TRANSIT: Det er nå klart at du kan kjøre via Sverige og Øresundsbroen om du skal feriere i Danmark i sommer. Foto: NTB scanpix
JA TIL SVENSK TRANSIT: Det er nå klart at du kan kjøre via Sverige og Øresundsbroen om du skal feriere i Danmark i sommer. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 15. juni åpner Danmark grensene for blant annet nordmenn - og Norge åpner grensene for dansker.

Men ettersom danske grenser i hovedsak er stengt, med noen spesielle unntak samt åpning for nordmenn, tyskere og islendere fra 15. juni, har det hersket tvil om hvorvidt det ville være mulig å komme inn i landet via Sverige.

Da Dinside sist skrev om saken, fikk vi vite fra det danske rikspolitiet at de fremdeles jobbet med retningslinjene for hvordan dette skulle håndteres.

- Innreise via alle reiseruter

Nå er det imidlertid klart, og svaret er at nordmenn kan reise inn i Danmark over hvilken som helst grense:

- Fra mandag den 15. juni kan nordmenn som vil på ferie til Danmark, reise inn via alle reiseruter, bekrefter Sofie Sidor Christiansen, konsulent ved rikspolitiet i Danmark, overfor Dinside.

Hun understreker imidlertid at de øvrige reisebestemmelsene må følges:

- Ferieopholdet må ha en varighet på minst seks netter, og man må ha dokumentasjon på dette, sier Christiansen videre.

Vær oppmerksom på at det allerede har vært utfordringer med køproblemer på Øresundsbroen som følge av grensekontroller.

Dette må du ha klart

Ved grensen vil du måtte vise dokumentasjon på overnatting, som vil bli kontrollert av politiet.

Dokumentasjon kan være bekreftelse på bookingen, om det er for camping, hotell, sommerhus, etc. Det er også mulig å overnatte privat - noe det nylig er kommet informasjon om og som du kan lese mer om på Dinside. Du må også da kunne forevise dokumentasjon på stedet du skal bo.

Du vil også kunne bli bedt om å avgi en corona-test, men dette vil ikke være påkrevet for at du skal slippe inn i landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer