Danmark

Danmark er populært for feriehusleie, spesielt blant barnefamiliene.

Publisert
Sist oppdatert

Et greit utgangspunkt for leie av feriehus i Danmark, er den danske turistinformasjonens nettsider. Rundt 90 prosent av den danske feriehusbransjen er organisert i Feriehusutleiernes Bransjeforening, som har et felles sett med kjøreregler for god forretningsskikk. Dette inkluderer regler om tilgjengelighet for leietaker, avregninger for elektrisitet, avbestillingsregler, klager, informasjon om bostedet osv. De bedriftene som er tilknyttet bransjeforeningen, er også tilsluttet en klagenemnd, som gjør det lettere for deg å klage dersom sommerhuset viser seg å ikke være som du er blitt forespeilet.

De fleste feriehusene er privateide hytter som er anskaffet for å benyttes privat, men som leies ut til turister i feriene.

Du kan bestille feriehus via det danske turistkontorets nettsider, eller hos de enkelte utleieselskapene. Det er kun de utleieselskapene som er tilknyttet bookingsystemet Tourist Online, som er tilgjengelig via turistkontorets bestillingstjeneste, og dette er kun en liten andel av de utleiebedriftene som finnes - men til gjengjeld flere av de største. Systemet lar deg søke i rundt 17.500 feriehus. Men du vil altså kunne finne flere aktuelle eiendommer ved å sjekke med de små utleieselskapene som har utleie i det aktuelle området. Hvilke selskaper dette er, kan du sjekke på bransjeforeningens nettside. Det er 42 utleieselskaper som er tilknyttet bransjeforeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer