Danmarks beste nakenstrender

Vårt naboland i sør er kjent for sine flotte strender. Her er ti hvor du kan vrenge av deg alle klærne.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Turen Går Til som har listet opp Danmarks ti beste naturiststrender. Til det har de fått hjelp av Kim Bindesbøll Andersen fra Danske Naturister.

Det er ifølge Bindesbøll Andersen rundt 20.000 naturister i Danmark, og det finnes 80-90 strender der det er ok å droppe badebukse.

Kjøreregler på nudiststrand

Danskene har et ganske avslappet forhold til nakenhet, og ifølge Bindesbøll Andersen er det ikke ulovlig å bade naken på steder som ikke er naturiststrender.

- Det er bare få begrensninger på hvor fritt man kan praktisere naturisme, og ofte er det et spørsmål om takt og tone, sier han til Turen Går Til.

Det samme gjelder i Norge. Du har lov å kaste klærne, så lenge du ikke sjenerer andre. "Uanstendig adferd" er derimot ikke tillatt. Det finnes for øvrig rundt 20 fristrender i Norge. De mest kjente er Huk på Bygdøy i Oslo, Orrestranda på Jæren, og Hjertøya utenfor Molde. Se listen over alle strendene her.

Les mer om naturisme i Norge hos Norsk Naturistforbund.

Her er Danmarks ti beste naturiststrender:

Tisvilde Strand, Nord-SjællandDenne stranden ligger øst for Stængehus ved Gribskov, og har blått flagg. Stranden er 500 meter lang, og er populær blant barnefamilier, unge, gamle, menn og kvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer