Danmarks beste nakenstrender

Vårt naboland i sør er kjent for sine flotte strender. Her er ti hvor du kan vrenge av deg alle klærne.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Turen Går Til som har listet opp Danmarks ti beste naturiststrender. Til det har de fått hjelp av Kim Bindesbøll Andersen fra Danske Naturister.

Det er ifølge Bindesbøll Andersen rundt 20.000 naturister i Danmark, og det finnes 80-90 strender der det er ok å droppe badebukse.

Kjøreregler på nudiststrand

Danskene har et ganske avslappet forhold til nakenhet, og ifølge Bindesbøll Andersen er det ikke ulovlig å bade naken på steder som ikke er naturiststrender.

- Det er bare få begrensninger på hvor fritt man kan praktisere naturisme, og ofte er det et spørsmål om takt og tone, sier han til Turen Går Til.

Det samme gjelder i Norge. Du har lov å kaste klærne, så lenge du ikke sjenerer andre. "Uanstendig adferd" er derimot ikke tillatt. Det finnes for øvrig rundt 20 fristrender i Norge. De mest kjente er Huk på Bygdøy i Oslo, Orrestranda på Jæren, og Hjertøya utenfor Molde. Se listen over alle strendene her.

Les mer om naturisme i Norge hos Norsk Naturistforbund.

Her er Danmarks ti beste naturiststrender:

Langs Danmarks lange strender er det plass til badegjester både med og uten badebukse. Foto: Colourbox
Langs Danmarks lange strender er det plass til badegjester både med og uten badebukse. Foto: Colourbox Vis mer


Tisvilde Strand, Nord-Sjælland
Denne stranden ligger øst for Stængehus ved Gribskov, og har blått flagg. Stranden er 500 meter lang, og er populær blant barnefamilier, unge, gamle, menn og kvinner.

Brøndby Strand, Sjælland
Denne stranden ligger 13 kilometer sørvest for København, og kan tilby masse plass på den fine sanda eller sanddynene.

Bøtøskoven, Lolland-Falster
Ved Bøtøskoven ligger det to små naturiststrender med sanddyner som skjermer for innsyn og vind. De ligger litt utenfor allfarvei, men er verdt turen.

Vesterlyng, Sjælland
Stranden ligger litt utenfor Havnsø, ved et fredet område der kuer og hester beiter. For å komme til naturistdelen, tar du av tredje avkjørsel ned til stranden.

Thurø Rev, Fyn
Stranden ligger på spissen av revet, og har utsikt til Valdemar Slot på Tåsinge, syd på Fyn.

Skovmose, Sønder-Jylland
Hit kommer folk i alle aldre, og stranden har veldig fin sand.

Den Permanente, Århus
Denne naturiststranden ligger like nord for Århus. Det består også av et badeanlegg der kvinner og menn bader og soler seg adskilt.

Ballehage, Århus
Artig navn på en fin naturiststrand som regnes som en av de beste strendene i Århus og omegn - uavhengig av om man har på badebukse eller ikke.

Rødhus, Nord-Jylland
Her blir det fullt på varme sommerdager. Naturistdelen ligger utenfor skyteområdet mellom Rødhus Strand og Ejstrup Strand. Høres ikke ut som en strandidyll da, men den anbefales altså.

Børsmose, Vest-Jylland
Fin sandstrand med høye sanddyner som gir le for vinden og hindrer innsyn. Her bader folk både med og uten klær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer