Danmarks beste strender

Hele 217 strender har toppkarakter og blått flagg.

Danmark er sommerparadiset for veldig mange norske barnefamilier. Og det kryr av fine strender! Foto: Henrik Stenberg/Visit Denmark
Danmark er sommerparadiset for veldig mange norske barnefamilier. Og det kryr av fine strender! Foto: Henrik Stenberg/Visit Denmark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er dejlig å feriere i Danmark om sommeren. Det er ikke uten grunn at Danmark er det nest største utenlandske reisemålet for nordmenn etter Spania. Og om sommeren er det ekstra dejlig å dra til nabolandet i sør. Der venter nemlig hele 217 strender med blått flagg!

Hvor er nærmeste strand i forhold til der du skal feriere i Danmark i sommer? Få oversikt hos Visit Denmark.

Strendene med blått flagg ligger spredt over hele Danmark. Faktisk finner du den ene av dem i København - Amager strand.

Like fine uten blått flagg

Men ikke heng deg altfor mye opp i disse blå flaggene. Flagget tildeles strender som oppfyller et visst antall krav Blue Flag Organisation stiller. Bla. er det krav til vannkvalitet og jevnlig måling av dette, gode fasiliteter, også for handicappede, det skal være badevakt på plass i badesesongen, og du skal ha tilgang på drikkevann. Dermed er det bare de "etablerte" strendene som kan få blått flagg. Dessuten må de søke om det selv. Du finner altså vel så fine strender andre steder i Danmark, men disse er kanskje mer øde og har få fasiliteter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer