Danmarks hyggeligste badeby

Bli med på sightseeing i Danmarks kanskje hyggeligste badeby.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Sæby ligger ut til Kattegat på østkysten av Nordjylland, om lag 70 kilometer sør for Skagen, eller ti kilometer sør for Fredrikshavn. I motsetning til Vesterhavet er Kattegat et rolig hav. Og kanskje nettopp fordi Sæbys strender går ut i Kattegat er byen aller best egnet for barnefamilier og de som liker å ta det med ro.

Den gamle møllen ved Sæby Å, nå brukes den som vanlig bolig.
Den gamle møllen ved Sæby Å, nå brukes den som vanlig bolig. Vis mer

Skroll ned for mer.


Liten partyfaktor

Høy partyfaktor finner du ikke her. Til gjengjeld finner du koselige smårestauranter, hyggelige gater og hus, rolige handleturer, sol og strand - og selvsagt - billig mat og drikke.

Men Sæby er ikke bare en sommerlig badeby. Allerede fra påsketider er turistene nemlig på plass. De tramper rundt i de hyggelige gatene, handler litt, går en tur på stranden eller i parken, eller inntar et måltid i en av restaurantene på havnen.

KLIKK HER FOR Å SE ALLE BILDENE AV DANMARKS KANSKJE HYGGELIGSTE BY

Slik kan du bo

Sæby har et par enkle hotellalternativer. Dessuten finner du et par campingplasser i utkanten av byen. Men mest vanlig er det nok å leie et sommerhus i nærheten av byen. De største sommerhusområdene finner du i Nørreklit, Sønderklit og Lyngså. Bor du her, er det om lag en mil til Sæby.

Du kan selvsagt også velge å bo i en av de større byene i Nordjylland, for eksempel Aalborg eller Fredrikshavn, og heller ta en eller flere dagsutflukter til Sæby.

Slik kommer du hit

For å komme til Sæby kan du velge ulike reisemåter og ruter:

Med fly: Nærmeste større flyplass er Aalborg Lufthavn. Med bil tar det 45 minutter å kjøre til Sæby. Det går også en flybuss.

Med båt: Du kan reise med Color Line fra Oslo eller Kristiansand til Hirtshals. Det tar mindre enn en time å kjøre fra Hirtshals til Sæby.

Eller du kan reise med Stena Line, enten fra Oslo eller Gøteborg, og til Fredrikshavn. Det er en mil fra Fredrikshavn til Sæby.

Selv om nordmenn flest nok liker å ha med bilen, er det ikke noe problem å være foruten i Danmark. Kollektivnettet er bra utbygget, og det er også fine sykkelveier de fleste stedene.


Ut å reise?

Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

  • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
  • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
  • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
  • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
  • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer