Danske strandfavoritter

Aftonbladet har plukket seg ut de åtte beste strendene i Danmark. Her finner du tipsene for hvor du finner den danske favorittsanden.

Deilige strender i Danmark, men det kan være vær her også. Her en tåkefull dag i fjor sommer, fotografert av Trond Thorsen.
Deilige strender i Danmark, men det kan være vær her også. Her en tåkefull dag i fjor sommer, fotografert av Trond Thorsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danmark er vårt mest populære sommerferieland, nest etter vårt eget. Skal du hit for mer enn å kjøpe flesk med hjem, er badeferie langs det lille landets lange kystlinje et nærliggende alternativ.

- Er det barnefamilien som drar på tur, anbefaler jeg gjerne Sønderklit og Sæby, henholdsvis to og en mil sør for Fredrikshavn på Nordjyllands østkyst. Her er det rolig, langgrunt og forholdsvis stille både på vannet og i luften, forteller journalist Katrine Hvitved-Jacobsen som bor i Oslo, men er født og oppvokst i Danmark.

- Partyfaktoren er imidlertid høyere på vestkysten av Jylland, der strendene er store og flotte. Løkken er kanskje mest kjent, men jeg holder en knapp på Blokhus. Begge steder er typiske feriebyer med mye liv og støy i sommermånedene. Her er det også mulig å legge ut på bilturer på stranden, sier Katrine til DinSide Reise.

Den svenske avisen Aftonbladet har også plukket ut sine danske badefavoritter, og Løkken er en av dem. Her er oversikten.

Skagen

Den lange stripen som utgjør nordspissen av Jylland, har fristet nordmenn i alle tider. Det blåser mye her, men strendene er likevel uforlignelige. Både nord og sør for Skagen strekker strendene seg, lange, brede og forblåste. Regn med mye vind, og sikre deg gjerne ly bak sanddynene. Pass deg for understrømmer og brådypt badevann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer