Danskebåten kutter

DFDS følger øvrige rederier og legger danskebåt til kai fram til februar.

DANSKEBÅTEN KUTTER: DFDS legger den ene av Danskebåtene til kai, til midten av februar. Crown Seaways legges til kai i København mens Pearl Seaways vil gå annenhver dag. Foto: Kristin Sørdal

DANSKEBÅTEN KUTTER: DFDS legger den ene av Danskebåtene til kai, til midten av februar. Crown Seaways legges til kai i København mens Pearl Seaways vil gå annenhver dag. Foto: Kristin Sørdal

Vis mer
Publisert

DFDS legger fra mandag ett av to skip som går mellom Oslo og Danmark, i opplag som følge av strenge innreiserestriksjoner. 20 servitører mister jobben

Stigende smittetall og skjerpede reiserestriksjoner har de siste ukene ført til færre passasjerer på ruten mellom København-Oslo og Frederikshavn-Oslo.

- Med den forverrede situasjonen er det rett og slett for få passasjerer om bord til å opprettholde en full seileplan, og vi ser oss derfor dessverre nødt til å redusere seilasene til ett skip fram til midten av februar, sier Kasper Moos, passasjerdirektør i DFDS.

Crown legges til kai

Derfor legger selskapet nå ett av de to skipene i opplag fra mandag og fram til midten av februar, opplyser selskapet i en pressemelding.

Crown Seaways legges til kai i København mens Pearl Seaways vil gå annenhver dag.

Dette fører også til at 20 servitører mister jobben. De øvrige ansatte ved Crown Seaways, som altså midlertidig tas ut av drift, får enten redusert arbeidstid og lønn, eller overføres til andre skip.

Følger flere rederier

Tidligere i høst har flere rederier meldt at de har lagt skip til kai for en lengre periode:

Fjord Line meldte 19. oktober at de kutter alle avganger mellom Bergen og Hirtshals ut året. Også seilingene mellom Langesund og Hirtshals blir stanset. Avgangene kuttes fra 27. oktober

Color Line meldte 20. oktober at de legger Kiel-fergen Color Fantasy til kai, til smittesituasjonen og myndighetspålagte reguleringer blir endret. Nye 400 ansatte blir permittert. Fra 4. november går Kiel-fergen Color Magic i en tilpasset fartsplan.

Stena Line la ned sin rute mellom Oslo og Frederikshavn i mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer