Danskebåten starter opp igjen

Snart kan passasjerene igjen innta fergene fra Norge til Sverige, Danmark og Tyskland. Både Color Line, Fjordline og DFDS har planer om oppstart i mai og juni.

DANSKEBÅTEN: I mai og juni starter flere ferjer opp igjen sine avganger. Foto: Kristin Sørdal
DANSKEBÅTEN: I mai og juni starter flere ferjer opp igjen sine avganger. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skipsrevyen skriver tirsdag at Color Line planlegger å gjenoppta sine seilinger mellom Oslo og Kiel fra 20. mai. Ferjerederiet mistet 70 prosent av sine reisende i coronaåret 2020, men kan forhåpentligvis øke passasjertallet inneværende år.

Også flere rederier har planer om å starte opp sine ruter om kort tid. Ifølge DFDS åpner fergeruten Oslo-København (via Frederikshavn) 7. juni, som har vært innstilt i lang tid.

Fjord Line, som blant annet trafikkerer strekningene Bergen-Stavanger og Hirtshals-Langesund, starter opp 1. mai, mens Sandefjord-Strømstad får oppstart 15. juni.

Stena Line opplyser at de ikke har noen planer om å starte opp igjen sine ruter fra Norge. Årsaken er at de kun hadde én passasjerferge fra Oslo.

– Vi er avhengig av både gods og passasjerer for å tjene penger. Det ble umulig å opprettholde tilbudet da coronarestriksjonene ble innført, sier pressesjef Karl Mårtensson i Stena Line.

Mars i fjor la Stena Line ned sin rute mellom Oslo og Frederikshavn.

Reiserestriksjoner til Danmark og Tyskland

Danmark:

Som norsk statsborger må du ha et anerkjennelsesverdig formål med reisen ved innreise til Danmark og fremlegge dokumentasjon på en negativ covid-19, som ikke er mer enn 24 timer gammel.

Tyskland:

UD skriver at Tyskland har opphevet de coronabetingte grensekontrollene og kravet om kritisk reisegrunn for reiser fra Norge. Reisende må dokumentere negativ covid-19-test, som ikke kan være eldre enn 48 timer ved ankomst.

Vær obs på at personer som ankommer Tyskland fra områder med høyt smittetrykk, må i karantene. Fra 25. april 2021 er Oslo, Viken og Rogaland definert som slike områder, opplyser tyske myndigheter.

Norge:

Ved innreise til Norge må reisende også gjennomføre en obligatorisk covid-19-test. Norske myndigheter krever også at reisende fyller ut et registreringsskjema, som må sendes inn før reisen starter.

Alle som kommer til Norge fra utlandet, med unntak av gitte områder i Norden/Europa med tilstrekkelig lav smittespredning (gule land/områder), skal være i karantene i 10 døgn, opplyser FHI. Tyskland er per dags dato kategorisert som rødt.

Flere detaljer om reiserestriksjoner finner du på nettsidene til Color Line, DFDS og Fjord Line, samt UD og FHI.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer