Danskefrie løyper

Disse 10 skiområder er verdt et besøk om du ser etter noe litt annerledes.

Man Downhill Skiing Chugach Mtns Southcentral Valdez AK Extreme Winter Foto: Tom Evans
Man Downhill Skiing Chugach Mtns Southcentral Valdez AK Extreme Winter Foto: Tom Evans Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jyllandsposten har alliert seg med to skieksperter, Nikolaj Vang og Jesper B. Ljungberg, som har plukket ut 10 skisteder i verden hvor du har muligheten til å komme deg litt unna folkemassene. Eller andre dansker, som de skriver.

En interessant liste for deg som vil prøve noe annet enn de stedene som står høyeste på reisebyråenes liste, men fortsatt har kjempeforhold. Eller for deg som vil unngå dansker i bakken...

Her er listen:

Østerrike

Maria Alm: Maria Alm er en hyggelig liten østerriksk alpeby, som pent omkranset av store fjell. Stemningen er rolig og avslappende, mens 150 km løyper sørger for at man ikke kjeder seg på ski. Dessuten er stedet de siste årene blitt kjent for å ha mange aktiviteter for barna, samtidig som området har noen av Østerrikes mest begynnervennlige skibakker.

Kitzsteinhorn: Fjellet Kitzsteinhorn ligger i Alpene ved byen Kaprun, like ved det populære område Zell Am See. Fjellet er på en isbre, som betyr at det er mulig at stå på ski her hele året rundt.

Her finner du også gode forhold for å gå på ski, samtidig som du kan se mange elitekjørere i bakkene på trening. Dessverre har Kitzsteinhorn for mange en ganske trist klang over seg, da stedet i 2000 ble offer for en tragedie. Mange mennesker omkom da et skitog som gikk gjennom fjellet på vei til toppen, tok fyr. Siden den gang har toget blitt erstattet av en gondolbane.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer