Danskene vil bygge slalåmbakke

Nei, det er ikke i Molboland, men i København at borgermesteren vil bygge skibakker.

Det er store planer om bygging av en kunstig skibakke i utkanten av København  Foto: sxc.hu
Det er store planer om bygging av en kunstig skibakke i utkanten av København Foto: sxc.hu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et politisk flertall i Københavns borgerrepresenterte kommunestyre er positive til å bruke 564 millioner danske kroner til å gjøre om området rundt Kløvermarken på Amager til et aktivitetsparadis, skriver politiken.dk

En stor bit av disse kronene (cirka 80 millioner) vil de altså bruke på en kunstig skibakke utenfor hovedstaden. De vil også blant annet bygge en rulleskøytebane, svømmehall, pusse opp ballbaner og utvide et klubbhus.

Forslaget er lagt frem av partiene Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten. Alle ønsker at Kløvermarken på Amager fortsatt utelukkende brukes som rekreativt område og ikke til et veldig omdiskutert boligprosjekt.

Les mer om Amagre og andre fritidstilbud rundt København her...

Litt rart

- Vi syntes det skal skje mange ting i dette området, me vi syntes ikke det skal bygges boliger. Tvert i mot skal dette være et sted hvor det er plass til både organiserte sportsgrener som fotball, men også mer uorganiserte typer lag og bevegelser. Vi tør å tenke tradisjonelt, men også litt rart og på kanten, sier Københavns kulturborgmester Pia Allerslev (V).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer