Norgesferie og danmarksferie

Dansker velkommen på norgesferie via Sverige - men hva med andre veien?

15. juni åpner Danmark grensene for nordmenn. Fremdeles er det usikkert om de vil åpne for at nordmenn kan kjøre via Sverige.

KJØRE TIL DANMARK? Danmark har åpnet grensene for norske turister fra 15. juni - men hvordan kan du egentlig reise for å komme deg dit? Vil du få lov til å passere grensen dersom du kjører bil via Sverige? Reglene for dette er ennå ikke klare, ifølge dansk politi. Foto: Daniel Rasmussen/ Wonderful Copenhagen
KJØRE TIL DANMARK? Danmark har åpnet grensene for norske turister fra 15. juni - men hvordan kan du egentlig reise for å komme deg dit? Vil du få lov til å passere grensen dersom du kjører bil via Sverige? Reglene for dette er ennå ikke klare, ifølge dansk politi. Foto: Daniel Rasmussen/ Wonderful Copenhagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

15. juni åpner Danmark grensene for norske turister - og Norge åpner grensene for danske turister.

Under pressekonferansen da Erna Solberg presenterte denne nyheten fredag 29. mai, sa hun at det vil være fullt mulig for nordmenn å kjøre gjennom Sverige på vei fra Danmark.

Samtidig understreket hun at for reiser fra Norge til Danmark, vil det være danske regler som gjelder - så der må man forholde seg til hva danske myndigheter kommer med om informasjon om dette.

Dette sier danskene

Men danske myndigheter har ennå ikke sagt noe om akkurat dette: Vil det være mulig for nordmenn å komme inn i Danmark dersom de kommer kjørende via Sverige?

Den danske statsministeren Mette Fredriksen har uttalt at det settes betingelser om at turister som skal slippe inn i Danmark må ha booket minst seks netter med overnatting, før de ankommer grensen.

Ved grensen vil dette bli kontrollert av politiet.

Du vil også kunne bli bedt om å avgi en corona-test, men dette vil ikke være påkrevet for at du skal slippe inn i landet.

Når det gjelder hvilken grense danskene vil tillate nordmenn å komme inn i landet via, er det foreløpig ikke sagt noe spesielt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.