Dårlig flysikkerhet i Brasil og Argentina

I løpet av den siste tiden har det vært mange nesten-ulykker i Brasil.

Publisert
Sist oppdatert

På mandag kom to fly borti hverandre på flystripen i Sau Paulo. Det er den siste i en rekke hendelser som har satt flysikkerheten i landet i et dårlig lys. Det gjelder også nabolandet Argentina.

Internasjonale sikkerhetsadvarseler om forholdene har advart piloter om ståa, og i Brasil har flygelederne streiket og arrangert gå-sakte aksjon for å rette søkelys på problemet. Det har ført til store forsinkelser og også kanselleringer i flytrafikken.

Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva forsvarte det militærdrevne flytrafikksystemet, og angrep flygelederne som nekter å jobbe.

Manglende opplæring

Flygelederne sier på sin side at dårlige arbeidsforhold og ufullstendig opplæring setter flysikkerheten i fare. Landets flysikkerhet har blitt kritisert siden september i fjor, da to fly kolliderte i lufta over Amazonas. 154 mennesker mistet livet. Et av problemene i Brasil, er at mens flytrafikken har økt med nesten 50 prosent de siste fem årene, har ikke antallet flygeledere økt, og kontrollsystemene har ikke blitt oppgradert.

Argentina har hatt problemer fordi landets hovedradar som overvåker flytrafikken, ble truffet av lynet i begynnelsen av mars. Siden da har flygelederne måttet guide flyene manuelt, noe de selv hevder de ikke har god nok opplæring til. Fem ganger har fly vært nær ved å kræsje etter at radaren ble ødelagt, ifølge den argentinske pilotorganisasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer