Dårlig nytt: - Urettferdig

- Vil føre til økte priser på flybilletter.

ØKNING: Flyplassavgiftene på Kanariøyene økes 1. mars. Foto: Shutterstock
ØKNING: Flyplassavgiftene på Kanariøyene økes 1. mars. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Den spanske regjeringen har bekreftet at flyplassavgiftene på Kanariøyene vil økes med 4,09 prosent fra 1. mars. Det melder både Canarian Weekly og Canariavisen.

Ifølge sistnevnte har beslutningen blitt møtt av sterk motstand fra den kanariske regjeringen, turistnæringen og flyselskapene.

- Den kanariske regjeringen mener at økningen er urettferdig og at den vil skade øygruppens økonomi. De påpeker at Kanariøyene er en øygruppe som er spesielt avhengig av lufttransport, og at en økning i flyplassavgiftene vil føre til økte priser på flybilletter, skriver nettavisa.

Påvirker turistene

Canariavisen skriver videre at dette vil gjøre det dyrere for turister å besøke øygruppen, og at det blir mer utfordrende for bedrifter på øyene å konkurrere med andre bedrifter.

- Her har vi ingen plan B, med andre alternative former for transport. Flyplassene er strategiske og bør være unntatt fra økningen i avgiftene, sier transportdirektørpå Kanariøyene María Fernández ifølge avisa.

Nettavisa legger til at også flyselskapene på øygruppen er kritiske til økningen.

- De mener at den vil svekke konkurranseevnen til flyselskapene og gjøre det vanskeligere å tiltrekke seg nye kunder.

Favoritt blant nordmenn

Det er hvert fall liten tvil om at Kanariøyene er populært blant turister. Snøkaoset har påvirket nordmenns hverdag den siste tida, og reiseselskapene har fortalt at flest nordmenn rømmer til Kanariøyene.

- For å skaffe seg den berømte solgarantien er det Kanariøyene som gjelder om vinteren, fortalte Anne Løwengreen, kommunikasjonssjef i TUI Norge, til DinSide.

- For vinteren topper Kanariøyene topplista, med Gran Canaria i spissen, etterfulgt av Tenerife og Fuerteventura, forklarte Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo, til DinSide.