Sydenjula:

Dårlig nytt

Dette er eneste redning for en varm julefeiring.

DRØMMEN SOM FORSVANT: Sydendrømmen blir bare en drøm for dem som ikke har bestilt ennå, men tusenvis av andre gleder seg til juletrepyntet palme og sandstrender. Foto: Odd Roar Lange
DRØMMEN SOM FORSVANT: Sydendrømmen blir bare en drøm for dem som ikke har bestilt ennå, men tusenvis av andre gleder seg til juletrepyntet palme og sandstrender. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snø og kulde skaper begeistring hos noen, men ikke hos alle. Mange vil legge mørketida, glatte fortau og snøfonner bak seg. Syden lokker, men har du ikke bestilt ennå, er du ille ute.

Norske reisearrangører har hatt færre sydenturer til salgs enn tidligere år. Det er dårlig nytt for etternølerne.

Men det er et lite håp. Mer om det litt seinere.

Null stress

En ny undersøkelse gjennomført på vegne av reisearrangøren Apollo viser ulike begrunnelser for å reise sørover i jula.

24 prosent oppgir kvalitetstid med familien som hovedgrunn til å reise bort, mens 14 prosent vil unngå stress.

Stressfaktoren er høyest blant de yngre. En av fem i aldersgruppen 18–25 år oppgir at de reiser for å komme seg vekk fra den hektiske hverdagen.

Det er dobbelt så mange sammenliknet med aldersgruppen 36–45 år. De unge har også et langt høyere ønske om å unngå slektninger og svigerforeldre i jula, enn resten.

- At mange reiser bort for å få uavbrutt kvalitetstid med familien, synes vi er kjempefint.

- Samtidig vet vi at desember ofte blir en ekstra hektisk måned grunnet alt som må fikses og ferdigstilles – og at det for enkelte derfor fort kan bli litt for mye, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer