Dash 8 mistet nesten vingene

København: Problemene med understellet på Dash 8, som tvang SAS til å sette flyene på bakken, kan ha forhindret en katastrofe.

Publisert
Sist oppdatert

Minst ett av flyene som ble satt på bakken hadde ifølge canadiske og amerikanske luftfartsmyndigheter så alvorlige feil at vingene kunne ha falt av i lufta, skriver politiken.dk.

Metallet i hylsemutterne som fester vingene til flyskroget hadde farlige sprekker og svakheter, noe SAS var ukjent med da flyene ble satt på bakken.

- Vi har inspisert 17 av våre 23 Dash 8 fly, og fant sprekker i tre av fire hylsemuttere på ett av flyene, sier kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg i SAS.

Seks fly er ennå ikke gransket, blant dem de tre som havarerte. Ingen av de farlige flyene benyttes lenger i passasjertrafikk, understreker SAS.

Twin Otteren skal fly igjen

SAS ble kjent med vingeproblemene på Dash 8 i en advarsel fra canadiske luftfartsmyndigheter i februar.

I advarselen gikk det fram at to ikke navngitte flyselskap i forbindelse med ordinært vedlikehold hadde funnet sprekker i de viktige hylsemutterne som fester vingene til flyskroget. Årsaken var metalltretthet.

Både canadiske og amerikanske luftfartsmyndigheter påla flyselskapene å snarest undersøke samtlige fly av denne typen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer