Coronasertifikat:

Datoen endres

Derfor varer coronasertifikatet ditt til denne datoen.

To sider av samme sak: Vaksinesertifikatet har to ulike sider. En grønn for Norge og en lilla for EU/EØS. QR-kodene er også ulike. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
To sider av samme sak: Vaksinesertifikatet har to ulike sider. En grønn for Norge og en lilla for EU/EØS. QR-kodene er også ulike. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronasertifikatet er gull verd for dem som vil reise utenlands i ferien. Det gir adgang til å krysse utvalgte grenser uten trøbbel, gir mulighet til servering på utesteder og adgang til konserter og gallerier.Men hvorfor endres utløpsdatoen, og hva betyr de ulike fargene? Her får du svarene.

Her er sertifikatet ditt

Hva skal vi egentlig med coronasertifikatet?Coronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ coronatest.Dersom du har norsk personnummer eller D-nummer finner du coronasertifikatet ditt på Helsenorge. Du logger deg inn i sertifikatet med elektronisk ID. Du kan bruke BankID, BankID på mobil, Buypass ID på smartkort, Buypass ID i mobil eller Commfides e-ID.

Coronasertifikatet har to kontrollsider, en for Norge og en for EU/EØS. Og du må huske å bruke kontrollsiden for EU/EØS på reise, også når du skal inn til Norge.

Når er du fullvaksinert?

Det er forskjell på å være beskyttet og å være fullvaksinert.

- Etter første dose går det tre uker før du har grønt coronasertifikat, sier Simen Gald, kommunikasjonsrådgiver i Folkehelseinstituttet og forsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer