David Lynchs drømmehjem

Rett bak folkets hus ligger det store hvite trehuset der vi har bestilt sengeplass. Husvertinnen skulle kanskje ut et ærend, men nøkkelen henger visstnok på en krok et sted.

Publisert
Sist oppdatert

Nøkkelen henger på en krok. Den er bare ikke så lett å finne, men til slutt får vi åpnet døren og lastet oss selv og alle bagene inn i huset. Vi blir pent oppfordret om å ta av oss på beina (vasking er kun inkludert i prisen om vi husker på dette - så det er et lite offer.) Og vi trer stille inn i David Lychs verden. Her er både blue velvet og nips til en hel bataljon blåhårete turtanter.

Det blir rett og slett nesten litt for mye. Vi kan selv velge og vrake i rom, og siden vi er flere ender vi på balkongrommet og gutterommet innenfor. Det er sikkert smart, siden gutterommets gjester må gå igjennom balkongrommet for å komme ut - og ellers føles det nesten som å ha en mini-suite.

Små lapper her og der forteller oss hva som er lov og ikke lov. Og bruksanvisningen i sort sprittusj på undertegnedes pute var klar: Her skulle det putetrekk til!

Balkongen er ihvertfall deilig å ha - selv om vi må montere bordet selv. Men så var det rommene da. Tilsynelatende med hvert sitt tema - og minst tre elementer som er tilsatt for å forstyrre helhetsinntrykket. Balkongrommet er herlig lyseblått med hvite jernsenger og blondesengetepper - men hodelampen på nattbordet er nok til å gi selv den mest hardbarkede mareritt. Og hva i alle dager gjør de brun- og oransjeblomstrete gardinene? Gutterommet er en orgie i matchboxbiler fra 70-tallet og leketog. Vi finner en halvstemt gitar, og jomen er det ikke TV på rommet også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer