Overnatting i kapsler og lugarer

De alternative soveløsningene

Hva med å sove i en kapsel på en flyplass?

REISE: Dersom du har lyst til å trekke deg tilbake når du er på reise, kan dette være et alternativ. Video: Dinside Vis mer
Publisert

Om du er på reise og trenger å slappe av noen timer, eller syns det er råflott å bo på hotell, fins det en del plassbesparende overnatting rundtom - for de som ikke sliter med klaustrofobi ...

Vi har samlet noen av alternativene her.

Ta en lur i en sovekapsel

Hvem har vel ikke mellomlandet på en flyplass og drømt om å ta seg en skikkelig lur i påvente av neste flygning?

Ved flyplassene i Helsingfors, Amsterdam og Tallinn kan du gjøre dette i egne sovekapsler. Selskapet GoSleep står bak disse sovekapslene, som også finnes på en rekke større flyplasser i Asia.

Her kan du ta deg en lur i en lenestol inni en kapsel, bak en persienne. Du har plass til bagasjen din under setet, og muligheter for lading av telefonen din mens du slapper av.

Ifølge sleepinginairports.net koster det rundt 70 kroner per time å benytte seg av disse på flyplassen i Helsingfors.

GoSleeps sovekapsler, som du blant annet finner på Helsinki Vantaa. Foto: GoSleep
GoSleeps sovekapsler, som du blant annet finner på Helsinki Vantaa. Foto: GoSleep Vis mer

På flyplassen i Washington, Dulles, har de et annet alternativ for en rask lur, skriver dezeen.com. Her er det snakk om sovekapsler på rekke og rad - som minner litt om oppbevaringsbokser på jernbanestasjoner. Forskjellen er at her får du en hel seng for deg selv.

Lugar - på flyplassen

Syns du en kapsel er litt trangt, er det også flere større flyplasser som har egne lugarhoteller.

Vi har tidligere testet Yotel på London Heathrow, hvor du leier en lugar til en, to eller fire personer på timesbasis. I videoen over ser du hvordan disse lugarhotellene fungerer.

Ikke minst på lengre mellomlandinger kan dette være et fint alternativ til å vente på harde benker, eller å betale for plass i en lounge.

Soveboks til 100 kroner

Langs Telemarkskanalen finner du en helt annen, og langt rimeligere type sovebokser. I Bandaksli, og i Fjågesund i Telemark, kan du betale 100 kroner per natt for en seng, i en fire-sengers treboks. Barn betaler 50 kroner.

Hva med å prøve soveboksen i Bandaksli i Telemark? Foto: Dag Jenssen
Hva med å prøve soveboksen i Bandaksli i Telemark? Foto: Dag Jenssen Vis mer

- Så langt har det vært førstemann til mølla, men nå jobber vi med å få på plass et bookingsystem på visittelemark.no for disse soveboksene, forteller reiselivskonsulent Synne Aasland i Tokke kommune.

Til sommeren kan du booke en av sengeplassene, til 100 kroner per person. Foto: Dag Jenssen
Til sommeren kan du booke en av sengeplassene, til 100 kroner per person. Foto: Dag Jenssen Vis mer

Boksene er åpne i «kanalsesongen», som begynner i midten av mai, og tilbudet er tiltenkt syklister og padlere langs Telemarkskanalen.

Her får du tilgang til enkelt kjøkkenutstyr, og strøm til lading av mobil og liknende, ifølge UT.no.

Soveboksene er et samarbeid mellom Telemarkskanalen regionalpark, og kommunene Tokke og Kvitseid. Soveboksen i Fjågesund er derimot driftet av en frivillig organisasjon.

Mini-lugar på ferga

Også Stena Line har begynt med et alternativt sovetilbud til sine passasjerer:

Sovekapsler på Stena Line. Foto: Stena Line
Sovekapsler på Stena Line. Foto: Stena Line Vis mer

Mellom Sverige og Tyskland kan du sove i minilugarer, i form av japanske sovekapsler. Disse er på 2 kvadratmeter og har plass til én person - og tiltenkt de som syns det blir for mye med en hel lugar.

Prisen for å benytte seg av kapselen skal være 299 svenske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer