De beste all-inclusive hotellene

Ferie uten å løfte en finger? Da bør du sjekke denne listen.

Publisert
Sist oppdatert

Skal du ta den helt ut i neste ferie, og bestille rom på et all-inclusive hotell? Da bør du sjekke ut hotellene som er plukket ut som verdens beste all-inclusive hoteller i TripAdvisors Travellers' Choice Awards 2008.

Det er Tripadvisors brukeres anmeldelser og poenggiving som har resultert i listen over de ti beste luksushotellene der all mat og drikke er inkludert.

Merk at mange mener all-inclusive er en lite samvittighetsfull måte å feriere på, fordi lokalbefolkningen får liten økonomisk nytte av turistene som blir på hotellet hele ferien, spesielt hvis hotellet er utenlanskeid. Er du opptatt av at ditt besøk skal bidra til den lokale økonomien, bør du velge et mindre hotell, og gjerne forhøre deg om hvordan lokalbefolkningen drar nytte av hotellets drift.

Ja til Karibia

Ønsker du deg en ferie der du omtrent ikke behøver å løfte en finger, er det først og fremst til Karibia du bør reise, skal vi stole på denne listen.

Europeiske all-inclusive hoteller glimrer med sitt fravær blant topp ti. Nå behøver ikke det bety at ingen av de europeiske er verdt et opphold. De fleste av Tripadvisors brukere er nemlig amerikanere, og de ferierer først og fremst i Karibia, som jo ligger mye nærmere hjemstedet enn Europa gjør.

Pristest - all-inclusive charter for familien

Her er de ti beste all-inclusive hotellene:

Merk - priseksemplene tar utgangspunkt i syv overnattinger, og inkluderer ikke skatter og avgifter og flybilletter. Vi har funnet prisene på hotellenes egne nettsider. Bestiller du gjennom reiseselskap kan du kanskje finne bedre priser.

Foto: Royal Plantation
Foto: Royal Plantation Vis mer


1. Royal Plantation, Ocho Rios, Jamaica
Dette hotellet ble bygget i 1950-årene, og har dermed en sjarm som mange nyere luksushotell ikke har. Hotellet ligger rett på stranda, og alle de 74 rommene har havutsikt. Her kan morgenfuglene få servert frokosten på sin egen terrasse, og hver ettermiddag serveres det ettermiddagste med sandwicher på hotellets store terrasse. I tillegg får du lunsj og middag, gratis kokkekurs i jamaicansk mat en gang i uken, og transport til og fra flyplassen. For å nevne noe. Hotellet har også eget spa.
Cirkapris: En uke i september koster rundt 20.000 kroner for to personer i dobbeltrom.
På nett: Royal Plantation

Les om småbarnsfamilien som seilte i Karibia i ett år: Eventyrere i Karibia

Foto: Mopan River Resort
Foto: Mopan River Resort Vis mer


2. Mopan River Resort, Cayo, Belize
Mopan River Resort har bare plass til 25 gjester, og drives av ekteparet Kim og Ron Chrysler, som er opptatt av å gi gjestene en unik opplevelse. Hotellet står omtrent midt i regnskogen, og er et paradis for naturelskere, spesielt hvis du vil se noen eksotiske fugler. Hotellet har sin egen opplevelsessti, som tar deg til et fuglekikketårn. Maten er forøvrig noe av det hotellanmelderne er spesielt begeistret for.
Cirkapris: En uke i sesongen (nov-juni, med unntak av juleferien) koster cirka 17.500 kroner for to personer i en luksushytte.
På nett: Mopan River Resort

Les mer om Belize: Verdens nest største korallrev

Foto: Hermitage Bay
Foto: Hermitage Bay Vis mer


3. Hermitage Bay Hotel, St. John's, Antigua
Også dette hotellet er lite - her er bare 25 luksushytter. Hotellet ligger ved en av Antiguas aller fineste bukter, og her får du stort sett være for deg selv. Maten er en variasjon av karibisk og europeisk, og serveres på terrassen med utsikt over bukten. Hotellet har også et eget spa.
Cirkapris: Ut august koster en uke her i dobbeltrom cirka 25.000 kroner for to personer. Ellers er det dyrere, avhengig av tidspunkt.
På nett: Hermitage Bay Hotel

Foto: Excellence Riviera Cancun
Foto: Excellence Riviera Cancun Vis mer


4. Excellence Riviera Cancun, Puerto Morelos, Mexico
Hvis de andre hotellene er små, kan det ikke sies om dette hotellet, som ligger ved Riviera Maya. Med 440 rom er det ikke stille og rolig, og passer kanskje bedre for deg som liker at det er folk rundt deg og at det skjer ting. Her kan du plaske i seks forskjellige basseng, fem boblebad, eller i det turkise vannet i Det karibiske hav. Du kan velge mellom åtte restauranter og ti barer, og et utall aktiviteter.
Cirkapris: En uke i dobbeltrom for to personer i august koster cirka 14.500 kroner.
På nett: Excellence Riviera Cancun

Les mer om Riviera Maya: Mayaenes karibiske drøm

Foto: East Winds Inn
Foto: East Winds Inn Vis mer


5. East Winds Inn, Gros Islet, St. Lucia
Dette hotellet har bare 30 rom, og er dermed av et helt annet kaliber enn Excellence Riviera. Kokkene serverer deg karibisk og europeisk mat i den prisvinnende restauranten, og råvarene kjøpes fra de lokale fiskerne. Slang deg på stranda, eller bassenget, eller lær å dykke eller kajakke i det krystallklare vannet rundt hotellet.
Cirkapris: En uke for to personer i dobbeltrom i sommersesongen (juni-nov) koster cirka 16.000 kroner.
På nett: East Winds Inn

Foto: Gallery Bay Resort
Foto: Gallery Bay Resort Vis mer


6. Gallery Bay Resort, St. John's, Antigua
Dette hotellet har 98 rom, og de aller fleste ligger bare noen få skritt fra stranden. Dette hotellet er også kåret til et av de mest romantiske karibiske hotellene av Tripadvisor. Her kan du leie en egen hytte med et eget lite basseng. Du kan spise førsteklasses mat på en av hotellets to restauranter.
Cirkapris: En uke for to personer i dobbeltrom i august koster cirka 25.500 kroner.
På nett: Gallery Bay Resort

Foto: Iberostar
Foto: Iberostar Vis mer


7. Iberostar Bahia, Praia do Forte, Brasil
Iberostar Bahia er et stort hotell med sine 630 rom. Luksuriøsiteten er ikke like åpenbar som ved noen av de mindre og mer eksklusive hotellene, men dette er et alternativ for deg med litt strammere budsjett. Her kan du velge mellom buffetrestauranten eller en av de tre spesialrestaurantene (italiensk, japansk og middelhavsmat). Du kan bade i Atlanterhavet, eller spille golf på hotellets 18 hulls golfbane.
Cirkapris: En uke for to personer i dobbeltrom i september koster cirka 10.500 kroner.
På nett: Iberostar Bahia

Foto: Cozumel Palace
Foto: Cozumel Palace Vis mer


8. Cozumel Palace, Cozumel, Mexico
Dette hotellet ligger på Cozumel, en øy rett utenfor Riviera Maya, på Yucatanhalvøyas østkyst. Øya er kjent som et klassisk cruisestopp. Cozumel Palace har 175 rom, og satser på barnefamilier, med mange aktiviteter for de minste i barneklubben for de mellom fire og 12 år. For føden kan du velge mellom italiensk, orientalsk eller meksikansk mat i en av hotellets tre restauranter.
Cirka pris: En uke for to personer i dobbeltrom i september koster cirka 11.000 kroner.
På nett: Cozumel Palace

Foto: Lalati Resort
Foto: Lalati Resort Vis mer


9. Lalati Resort, Beqa Island, Fiji
Lalati er et såkalt øko-resort, som betyr at hotellet er opptatt av å gjøre minst mulig skade på miljøet. Bra det, siden hotellet ligger på en øde øy like utenfor Viti levu, en av Fijis større øyer. Her er ingen veier eller motoriserte kjøretøy. Det er bare fire hytter her, men flere av dem har plass til fire gjester fordelt på to soverom. Dette er altså virkelig et sted der du finner roen.
Cirkapris: En uke for to personer i dobbeltrom i september koster cirka 21.000 kroner.
På nett: Lalati Resort

Foto: Paradisus Rio de Oro
Foto: Paradisus Rio de Oro Vis mer


10. Paradisus Rio de Oro, Holguin, Cuba
Dette hotellet ligger ved Playa Esmeralda i Bahia de Naranjo Natural Park, og har 300 rom, syv restauranter og to barer. Her kan du få spabehandling, lære å danse salsa, eller seile med en katamaran. Til middag kan du velge mellom kubansk, orientalsk, kontinental eller middelhavsmat.
Cirkapris: En uke for to personer i dobbeltrom i august koster cirka 12.000 kroner.
På nett: Paradisus Rio de Oro

Les om Cubas sigarer: Tenn meg, ikke slikk - sug meg, ikke bit!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer