De beste attraksjonene

Vi har plukket ut de beste attraksjonene i Disneyland Park og Walt Disney Studios. Av Stine Okkelmo

Publisert
Sist oppdatert
Tekopper fra Skjønnheten og Udyret utgjør en karusell. Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo
Tekopper fra Skjønnheten og Udyret utgjør en karusell. Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


1: Beste attraksjoner i Disneyland Park

Berg- og dalbanene er det beste ved Disneyland for de fleste barn. På travle dager er køene til de mest populære endeløse. For å unngå å bruke hele dagen på å stå i kø kan du få et Fastpass til de største attraksjonene (merket med *). Disse får du ved Fastpass-inngangene ved attraksjonene. Her setter du inn dagspasset ditt i en maskin som gir deg en billett med en spesiell tidsperiode hvor du kan komme tilbake og hoppe elegant over køen. Bare husk på at du må bruke hver Fastpassbillett før du kan få en ny.

Space Mountain* – ganske heftig berg- og dalbane med loop og korketrekker hvor du skytes ut i verdensrommet i stummende mørke og ser meteorer og kometer fly forbi på alle kanter. For barn over åtte år.

Skroll ned for mer.

Star Wars* – bli med R2 og de andre fra Star Wars på tokt ut i verdensrommet. Du sitter inne i et romskip sammen med rundt 50 andre, og ser ut i verdensrommet på en skjerm foran deg. Stolen din beveger seg ettersom R2 styrer romskipet. For barn over fire år.

Indiana Jones* – baklengs berg- og dalbane for deg med is i magen. Tøffe saker, men pass nakken og hodet som kan få seg noen rykk. Ikke spis is rett før! For barn over åtte år.

Big Thunder Mountain* – skikkelig gammeldags berg- og dalbane under en innsjø, opp i fjellene og ned i minene. Ganske lang tur som gir akkurat passe kiling i magen. For barn over fire år.

Karusell av den gammeldagse sorten. Foto: Stine Okkelmo
Karusell av den gammeldagse sorten. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


2: For de minste

Det finnes en egen del i Disneyland som har flere attraksjoner som passer for barn under 3 år. I Fantasyland finner du blant annet labyrinten fra Alice i Eventyrland, en god, gammeldags karusell og ”It’s a small world”, som beskrives som et ”cruise” fullt av musikk og gøy for barna.

3: Beste attraksjoner i Walt Disney Studios

Walt Disney Studios handler mest om show og tegnefilm, men det finnes attraksjoner som får fart på sommerfuglene i magen likevel. I denne parken er det bare to attraksjoner du kan få Fastpass til, men det er verdt å skaffe seg disse på en travel dag.

Flying carpets* – du blir invitert med som statist for en tegnefilmproduksjon. Sett deg til rette på et av de flygende teppene og svev over den arabiske byen Agrabah sammen med ånden i lampen. For barn over fire år.

Animagique – ta en tur inn i tegnefilmens verden, og da mener vi inn i den, og møt figurer som Pinocchio, Dumbo og Baloo fra Jungelboken. For barn over fire år.

Rock’n Roller Coaster* – berg- og dalbane akkompagnert av Aerosmith’s rockemusikk. Med musikken blir du skutt ut og når en fart på 100 km/t i løpet av tre sekunder. For barn over åtte år.

4: Show

Showene i Walt Disney Studios er veldig populære, spesielt Armageddon Special Effects og Stunt Show Spectacular. Ikke la deg skremme for mye av de lange køene, for show som disse tar opptil 3.000 tilskuere av gangen.

Tilbake til innledningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer