De beste fjellturene

Fjellene kryr av folk i år, og det er håp selv for nyutsprugne fjelljomfruer.

På vei til Galdhøpiggen. Foto: Tormod Engbu Foto: Tormod Engbu
På vei til Galdhøpiggen. Foto: Tormod Engbu Foto: Tormod Engbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Myr, multekart, tyttebær og reinlav. Men også sjøsprøyt, tare og fisk. Fjellvandring sommerstid er favorittvalg for tusenvis av nordmenn, men fotturisme i Norge er langt mer enn Jotunheimen og Rondane. Å vandre langs oppmerkede turistruter kan du gjøre både ved sjøen og i innlandet.

I juni økte belegget på DNTs hytter med 2,4 prosent fra året før, men det er først og fremst juli og august som er de store månedene der alle hytter er åpne. Jotunheimen, Hardangervidda og Rondane trekker til seg de lengste rekkene av fjellvandrere, men turistforeningen merker ruter over hele landet. 19.000 kilometer med røde T-er er merket for sommervandring, og langs rutene ligger hundrevis av hytter hvor du kan hvile støle fjellbein.

Skroll ned for mer.

De beste turene

Per Roger Lauritzen har sammen med Leif Ryvarden skrevet den populære bokserien FjellNorge (tre bind) om den norske fjellheimen, og har nå kommet ut med boken Fjellføreren (Gyldendal) som blant annet inneholder beskrivelser av fjellturer.

- Mest populært er det å gå i Jotunheimen, Hardangervidda og Rondane. De største enkeltrutene er imidlertid Preikestolen med 90.000 besøk, og Besseggen med 30.000 besøk en gjennomsnittsommer, forteller Lauritzen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer