Norgesferie

De beste norske reisemålene

Norske reisemål som har sanket heder og ære i utlandet.

VERDENS BESTE REISEMÅL? Trondheim nevnes som et av bare ni steder å dra i 2020, av reisemagasinet Travel+Leisure. Men det er også flere andre norske byer og steder som i løpet av de senere årene er utropt blant verdens beste reisemål av anerkjente aviser og reiseblader. Foto: NTB scanpix
VERDENS BESTE REISEMÅL? Trondheim nevnes som et av bare ni steder å dra i 2020, av reisemagasinet Travel+Leisure. Men det er også flere andre norske byer og steder som i løpet av de senere årene er utropt blant verdens beste reisemål av anerkjente aviser og reiseblader. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

coronaviruset har satt en stopper for ferieplanleggingen for mange av oss, og myndighetene oppfordrer til å planlegge for norgesferie i år.

Og dersom det skulle bli norgesferie på familien i år: Hvor vil dere reise?

Her kan det være mye inspirasjon å hente i norske byer og steder som tidligere har sanket heder og ære som noen av verdens beste og mest fantastiske reisemål, i utenlandske aviser, reiseblader og guider.

Sliter du med å se hva Norge kan ha til felles med Victoria Falls, Patagonia, Dolomittene, Jalisco, Kuala Lumpur, Taos, Kyoto og Salzburg? Eller med Las Vegas, Grand Canyon, London, Singapore, New York eller Tasmania?

Det er i alle fall andre reisemål som Norge og norske byer nevnes sammen med, når det listes opp de beste stedene i verden å reise.

Her er noe av det norske som har blitt skrytt opp i skyene av utenlandsk reise-presse.

Travel + Leisure: Trondheim

I GODT SELSKAP: Trondheim nevnes på forsiden av bladet Travel + Leisure, som en av ni steder å dra i 2020. Dette var riktignok før corona-viruset brøt ut og låste hle verden. Foto: NTB pressemeldinger
I GODT SELSKAP: Trondheim nevnes på forsiden av bladet Travel + Leisure, som en av ni steder å dra i 2020. Dette var riktignok før corona-viruset brøt ut og låste hle verden. Foto: NTB pressemeldinger Vis mer

Vi begynner med det ferskeste først: På forsiden til Travel+Leisure, under tittelen «Where to Go Now 2020», listes Trondheim opp i veldig godt selskap, sammen med Victoria Falls, Patagonia, Dolomittene, Jalisco, Kuala Lumpur, Taos, Kyoto og Salzburg.

Trønderhovedstaden beskrives som eventyrlig vakker med restauranter og sjømat i verdensklasse. Reisemagasinet har også en reportasje fra Trondheim på nettsidene sine, hvor de beskriver byens gater som ut av en eventyrbok og Nidarosdomen som en miniatyr av Paris' Notre-Dame.

Det nyoppussede Britannia Hotel vies også mye oppmerksomhet i artikkelen.

CNN: Norge

CNN har med Norge som en av plassene de anbefalte å reise i fjor, i listen «De 19 beste stedene å reise sommeren 2019».

Norge listes riktignok på 19. plass, men vi er der - og det sammen med steder som Las Vegas, London, Grand Canyon, Tasmania, Rwanda - og altså en god del flere.

CNN skriver at mange reiser til Norge for å se nordlyset, men at det er mye bedre vær om sommeren (nei, du sier ikke det …) - akkompagnert av lange dager med sollys.

Også de vier mye oppmerksomhet til Britannia Hotel i Trondheim, og nevner også at byen er kjent for sin lokalmat, Nidarosdomen, små butikker og «Nidelva som skjærer gjennom eventyrbok-omgivelsene.»

Lonely Planet: Oslo

I likhet med mange av de andre store reisemagasinene og avisene, presenterer også det anerkjente reiseguideselskapet Lonely Planet hver høst en liste med de beste reisemålene for det kommende året. Lonely Planet har lister med topp ti land, byer, regioner og valuta for pengene.

Norge er riktignok ikke med på listen over de beste reisemålene for 2020, men i 2018 var Norge representert med Oslo som en av de anbefalte byene, på en 10. plass.

Lonely Planet pekte da på at den norske hovedstaden i årevis har blitt overskygget av de trendy skandinaviske naboene, men at 2018 var året for å skåle for et landemerkeevent i Oslo: 50-årsmarkeringen av kongeparets bryllup - og en fullstappet event-kalender.

Årets beste byer ifølge Lonely Planet-lista er for øvrig Salzburg, fordi Salzburg-festivalen er 100 år. På andreplass er Washington DC og på tredjeplass Kairo.

Conde Nast Traveler: Bergen

Conde Nast Traveler er et annet reisemagasin med stor internasjonal anerkjennelse. I fjorårets liste over de 20 vakreste byene i Europa er Bergen listet opp, sammen med byer som blant annet Praha, Paris, Firenze, St. Petersburg og Budapest.

«Ingen tur til Norge er komplett uten et stopp i Bergen. (...) Den postkort-perfekte byen har alle elementene for en idyllisk nordisk landsby (ja, de omtaler faktisk Bergen som en landsby), med en skjønn havn, fargerike rekker med trehus og fantastisk utsikt til de omkringliggende fjordene og fjellgruppen», skriver bladet.

New York Times: Oslo

Sammen med veldig mange spennende destinasjoner ble Oslo nevnt som en av 52 steder å dra i 2018.

Og det er i meget fint selskap at Norge og Oslo sitter på en 26. plass: New Orleans er på førsteplass, og blant de andre 52 kan vi nevne Colombia, Karibia, Bhutan, Fiji og Sør-Korea.

Om Oslo skriver avisa at den norske hovedstaden er klar for sitt øyeblikk under den nordiske sola. De peker på den nye terminalen ved Oslo lufthavn; arkitekturelle landemerker som er i ferd med å reise seg og den nye havnepromenaden - som har deler som de skriver kan minne om High Line i New York.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer