De beste safariselskapene

Bruk et av disse selskapene når den afrikanske safaridrømmen skal realiseres.

Publisert
Sist oppdatert

Hvorvidt safaridrømen blir en suksess eller en fiasko, eller hvor stor suksess det blir, avhenger mye av ditt reisefølge - altså hvilket safariselskap du velger.

Anerkjente National Geographic Adventure har kåret verdens beste adventure-selskaper, eller opplevelses-selskaper. Dette er selskaper som tar deg med på all verdens eventyr, fra safari til klatring, eleverafting, skikjøring, vandring og sykling til luksuseventyr.

National Geographic Adventure har sammen med forskjelige relevante turistorganisasjoner, testet over 200 opplevelsesselskaper. De har vurdert og karaktersatt alle etter de samme kriteriene, blant annet service og sjel. De har kommet fram til 158 selskaper som alle skårer så bra at de fortjener karakteristikken "best", så det er bare å finne det selskapet som kan tilby deg det som du vil ha.

Foto: Dave Dyet
Foto: Dave Dyet Vis mer


Her er de beste safariselskapene:


Maks score er 100. Alle selskapene som er med i listen over de 158 beste opplevelsesselskapene i verden, har score 80 eller mer.

Mark Thornton Safaris

Hva: Intim safari med et eksklusivt klientell på kun 100 turister i året. Vandresafari over Serengeti er selskapets perle.
Kjent for: Serengeti-Tarangire Walking Safari
Hvor: Tanzania.
Pris: 5.995 dollar for 12 dager (32.773 kroner).
På nett: thorntonsafaris.com
Score: 97,7

Wilderness Safaris

Hva: Safari ledet av erfarne guider i Sør-Afrika siden 1983. "Konservering gjenom turisme" er viktig for disse. Har fjerntliggende luksuslodger i sørlige Afrika, som har vunnet flere priser.
Kjent for: The great wilderness journey.
Hvor: Botswana.
Pris: 6.780 dollar/11 dager (37.069 kroner).
På nett: wilderness-safaris.com
Score: 95,7

Conservation Corporation Africa (CC Africa)

Hva: Har et 40-talls camper i østlige og sørlige Afrika. Lanserte en ny era innen safari-turismen på 1990-tallet, med luksuriøse og avslappende safarier, med noen av de nærmeste villdyrstreffene på kontinentet. Selskapet har i tillegg bidratt med millioner av dollar til bevaring av villmark og ville dyr.
Kjent for: Treasures of Tanzania
Hvor: Tanzania
Pris: Fra 4.797 dollar til 7.488 dollar per person når to personer deler rom. 8 dager (fra 26.230 kroner til 40.940 kroner).
På nett: ccafrica.com
Score: 94,1

Thomson Safaris

Hva: Drevet av amerikanerne Rick Thomson og Judi Wineland. Da de startet opp i Tanzania for 26 år siden, var dette det første amerikanske safariselskapet med lisens til å drive med safariturisme i landet. Du kan forvente fantastiske møter med ville dyr, men også en varm velkomst fra lokalbefolkningen langs veien.
Kjent for: Classic Thomson Safari
Hvor: Tanzania
Pris: 5.690 dollar/14 dager (31.114 kroner).
På nett: thomsonsafaris.com
Score: 93,8

Gamewatchers Safaris

Hva: Gamewatchernes (reservatvokternes) private villmarkscamper i nøkkelområder rundt Mount Kenya og Maasai Mara gir turistene her eksklusiv tilgang til områder hvor det ikke er tillatt for andre safariselskaper å kjøre. I Kenya kan du dra på kajakk-safari.
Kjent for: Grand Kenya Safari
Hvor: Kenya
Pris: 6.775 dollar for 12 dager (37.048 kroner).
På nett: porini.com
Score: 93,5

Kilde: National Geographic Adventure, nationalgeographic.com/adventure


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer