De beste skistedene

Gratis for barn opptil ti år ...

Det er lagt stor vekt på tilrettelegging av skibakkene for barne, og hvorvidt det finnes båndheiser, i denne kåringen av de mest familievennlige skiområdene. Foto: Colourbox
Det er lagt stor vekt på tilrettelegging av skibakkene for barne, og hvorvidt det finnes båndheiser, i denne kåringen av de mest familievennlige skiområdene. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske organisasjonen ADAC har testet og kåret de beste skiområdene 2010, med fokus på familiene.

Fem av de ti beste skistedene ligger i Østerrike, som tydelig tar både barn og voksne på alvor.

Hva synes du er NORGES beste (eller verste) skisted? Tips andre i debattforumet nedenfor.

Best i klassen

Helt i tet på ADACs liste, finner vi østerrikske Stubaital. Her kjører barn under ti år gratis, det er skilærere og barnehagetanter som passer på de minste i løypa - slik at mor og far kan ta seg en ekstra rask sving i bakkene. Og i tillegg er det spesielle barne- og ungdomscamper med arrangementer, som sørger for avveksling for både små og store.

I Norge kan barn også kjøre gratis, men kun til de blir seks år - og dersom de bruker hjelm. Her kan du se hva skikortene koster i norske alpinbakker.

Test av skihjelmer

Stemmer denne kåringen sett med norske øyne? Se hva skientusiast og programleder for Skiguiden på tv, sa til DinSide om hva som er Alpenes beste skiområder.

Andreplassen på ADACs familevennlige alpint-liste er sveitsiske Villars-sur-Ollon/Les Diablerets. Dette området utmerker seg i familiepositiv forstand ved at det er rolig familievennlig i bakkene, og at barn opptil ni år både kjører og bor gratis gjennom hele sesongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer