De beste stedene i Oslo

La lokalkjente vise vei til jorbærstedene.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid lett å vite hvor man skal gå for den beste shoppingen, bespisningen, kaffen eller drinken, når man kommer til et nytt sted.

Spotted by locals er en nettjeneste som gir deg de lokale innbyggernes beste tips til det byen har å by på. Nå kan du også sjekke ut anbefalingene for Oslo.

Lokalkunnskap

Spotted by locals er en samling med blogger og guider til 29 byer i Europa. Bloggerne er ikke hvem-som-helst, men lokale som bor på stedene og snakker språket på stedet - og de er kvalitetssikret av Spotted by locals. Det er det nederlanske ekteparet Sanne og Bart van Poll som står bak nettstedet, og de har fått mye heder og ære for nettjenesten i anerkjente engelske, franske og tyske aviser, eksempelvis BBC World, The Guardian, The Times, Sueddeutsche Zeitung og Le Monde. De har også vunnet flere priser med sin nettside, blant annet Lonely Planets pris for beste gruppe-blog i 2009.

Kjenner du til andre liknende eller bedre tjenester, som er tilgjengelig for allmenheten? Tips andre i debattforumet nedenfor eller send tips til journalisten.

Oslotips

Det er tre bloggere som skriver om Oslo og tipser om sine favorittsteder i Oslo. Her er tips om kulst og kultur, barer, kino, kaffe- og tehus, fastivaler og andre evenementer, musikk, avslapping, restauranter, shopping, snacks og teater - som for øvrig også gjelder for de andre byene du kan hente lokalinformasjon om på denne nettsiden.

Det er foreløpig ikke like mange tips til Oslo som til de fleste andre byene, men det er også færre bloggere og en mindre by befolkningsmessig enn de øvrige.

Her er nettsiden: spottedbylocals.com

    I tillegg til Oslo-tips, kan du også finne lokalinformasjon og tips om jordbærsteder i Amsterdam, Antwerpen, Aten, Barcelona, Berlin, Brüssel, Budapest, København, Dublin, Geneve, Glasgow, Hamburg, Helsinki, Lisboa, Ljubljana, London, Madrid, Milano, München, Paris, Praha, Roma, Rotterdam, Stockholm, Wien, Warszawa, Zagreb og Zürich.

DinSide har også tips og guider til mange europeiske byer - blant annet har vi i løpet av det siste året gitt deg restaurantanbefalinger i den norske hovedstaden. Du kan lese omtalene og anbefalingene i en serie med artikler:

Del 1, del 2 og del 3.

Som du kan se, er noen av de anbefalte restaurantene hos oss, sammenfallende med Spotted by local-bloggernes favoritter. Enjoy!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer