De beste strandbyene

Disse byene har alt du forventer at en by skal ha - pluss flotte strender.

Publisert
Sist oppdatert

Hvilke av verdens byer bør du reise til dersom du vil mikse storbypuls, uteliv, shopping og sightseeing med solkrem, bikini og parasol?

Nettsiden AskMen.com har plukket ut det de mener er verdens ti beste strandbyer. Det er bare å begynne å planlegge ferien.

Les også: Middelhavets deiligste øyer

Her er listen over verdens ti beste strandbyer:

10. Venezia, Italia
Kanalbyen Venezia er en av verdens største turistbyer. Ikke rart, for byen er vakker der den ligger omtrent oppå vannet. Drar du hit, bør du vite at det finnes flere flotte strender her, noe mange turister ikke får med seg.

AskMen.com plukker ut Lido som den beste stranden. Les mer om den, og andre strandperler i Italia i saken Italias ti beste badeferier.

Mumbaiere valfarter til Juhustranden når de har fri. Foto: Dag Erik Grøtnæs
Mumbaiere valfarter til Juhustranden når de har fri. Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer


9. Mumbai, India
Gigantbyen Mumbai er Indias finansielle hovedstad, og stedet der Bollywood ligger. En kontrastenes by, med luksushoteller og designerbutikker på den ene siden, og slum og gatetiggere på den andre.

Langs Juhustranden, som ligger like utenfor sentrum, ligger feriehotellene på rekke og rad. Hit kommer også byens befolkning for å slappe av og kose seg. En annen populær strand er Chowpattystranda, der det også er fullt folkeliv, med kortspillere, rullende kiosker og yogademonstrasjoner.

Les mer om hva du må se i Mumbai, og se vår bildespesial i saken Se utrolige Mumbai.

Er du først i Sydney, må du ta deg noen timer på Bondi Beach.
Er du først i Sydney, må du ta deg noen timer på Bondi Beach. Vis mer


8. Sydney, Australia
Australias mest populære storby er blitt det nettopp på grunn av de flotte strendene. Selvsagt trekker operahuset og Sydney Harbour Bridge også turister, og dessuten er byen kjent for sitt livlige uteliv.

Veldig mange har vel hørt om Bondi beach, surfernes favoritt i Sydney. Dette er Sydneys mest populære strand, og her er alle fasiliteter som skal til for å gjøre en lang dag på stranden behagelig.

Les mer om Sydney i vår torbyguide.

Tettpakket med folk i Brighton på solskinnsdager i helgene. Foto: Stine Okkelmo
Tettpakket med folk i Brighton på solskinnsdager i helgene. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


7. Brighton, Storbritannia
Brighton er Londons nærmeste badeby og har, med sin lange rullesteinsstrand trukket turister i lange tider. Hit valfarter londonere i helgen, for å bade og sole seg, og sosialisere på noen av de mange barene og restaurantene. Nå er det dessuten planer om å bygge et observasjonstårn på 150 meter ytterst på et pir, slik at folk kan få et overblikk over byen og Den engelske kanal.

Les mer om hva du kan gjøre i Brighton i saken Brighton: Londons badeby.

6. Los Angeles, USA
Los Angeles er Hollywood, kjendiser, sol og strand. Og det er mange strender å velge mellom i denne byen.

Den mest kjente er så klart Santa Monica, hvor den legendariske tv-serien Baywatch ble spilt inn. Hit kommer folk for å bade, sole seg og vise seg frem.

5. Cape Town, Sør-Afrika
Cape Town regnes som en av verdens vakreste byer, der den ligger i skyggen av Table Mountain og helt ute på spissen av kontinentet, med Atlanterhavet på den ene siden, og Det indiske hav på den andre. Her er også kontrastene store, i likhet med i Mumbai.

De mest populære strendene er Camps Bay, Clifton Beach, Big Bay og Little Bay (de to siste er populære blant vindsurfere).

Se hva byen kan by på i vår storbyguide.

Foto: Andre Carvalho
Foto: Andre Carvalho Vis mer


4. Rio de Janeiro, Brasil
Rio konkurrerer sterkt med Cape Town om flott beliggenhet. Sambabyen er viden kjent for sine fantastiske strender, og de vakre menneskene som soler seg, flørter, spiser og sporter her.

Ipanema er den mest populære stranden, men Copacabana er kanskje like legendarisk, ikke minst på grunn av den legendariske nyttårsfesten der.

Se hva byen kan by på i saken Fotball, samba og karneval.

3. Barcelona, Spania
Barcelona har maten, utelivet, shoppingen, kunsten, arkitekturen - og strendene. Den katalanske hovedstaden er en av Spanias mest populære turistbyer. I forbindelse med sommer-OL i 1992 ble det investert flere titalls millioner i oppgraderingen av byens tilsammen fire kilometer lange strandlinje. Det har gjort storbyen til en perfekt by for en kombinert storby-/strandferie.

Den mest kjente stranden er Barceloneta, som ligger omtrent midt i byen. Men har du tid til en hel dag på stranden, bør du sette deg på et tog til badebyen Sitges, som ligger litt sør for Barcelona.

Les mer om hva du bør få med deg i byen i saken Hedonistenes hemmelige Barcelona-adresser.

Det blir bare flere og flere strender i Dubai, ettersom de kunstige øyene popper opp. Foto: James Stratton
Det blir bare flere og flere strender i Dubai, ettersom de kunstige øyene popper opp. Foto: James Stratton Vis mer


2. Dubai, De forente arabiske emirater
Dubai er feriebyen som poppet opp omtrent fra ingenting, midt ute i ørkenen. I dag preges byen av en skyskrapersilhuett bestående av noen av verdens mest ambisiøse byggverk, og utenfor kysten konstrueres The Palm og The World, to kunstige øygrupper fulle av feriehus, hoteller og palmestrender.

Enn så lenge er det Jumeirahstranden som er den mest populære blant turistene.

Les mer om Dubai i saken Sol, sand og shopping i Dubai.

Miamis South Beach er byens juvel. Foto: David Lat
Miamis South Beach er byens juvel. Foto: David Lat Vis mer


1. Miami, USA
Det er denne byen i Florida som troner på toppen av AskMen.coms liste over verdens beste strandbyer. Hit valfarter turister for å oppleve noe av "viben", feste på luksushotellene, flashe kroppen langs strendenes promenader og shoppe i de mange butikkene.

Det er South Beach som er Miamis mest kjente strand. Langs strandstripen ligger Ocean Drive med sine art deco-hoteller, barer og restauranter. Dette er se-og-bli-sett-stranden. Du kan til og med flekse musklene dine ved vektløftingsstativene som står ved stranden.

Les mer om Miami og Florida i saken Florida på blodig alvor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer