De billigste alpereisene

Vi har sjekket skireiseprisene til franske Chamonix, Val-d'Isère og Val Thorens. Du kan spare inntil 2.200 kroner på å kjøpe reisen hos riktig turoperatør. De billigste pakkene kjøper du i Sverige.

Publisert
Sist oppdatert
Franske følelser i Val-d'Isere?
Foto: Elin Johnsen Foto: Elin Johnsen
Franske følelser i Val-d'Isere?
Foto: Elin Johnsen Foto: Elin Johnsen Vis mer


Hvilke skientusiaster drømmer ikke om alper og afterski med fransk aksent? Eller østerriksk eller sveitsisk aksent for den del ...

Vi har sjekket prisene til de franske destinasjonene Chamonix, Val-d'Isère og Val Thorens hos seks svenske og tre norske alpereisearrangører - og konklusjonen er: Alper og afterski med fransk aksent nås billigst med svensk fortegn.

Prisene

Vi har sjekket prisene for en åttedagers skireise i den norske vinterferien. Vi gjør oppmerksom på at vi i denne testen har vært ute etter prisdifferansene mellom de forskjellige reisearrangørene, og vi har derfor sjekket katalogprisene. Vi har altså ikke tatt hensyn til hva som faktisk er tilgjengelig av reiser på dette tidspunkt. Dersom du lar deg friste til en alpereise, må du derfor henvende deg til det aktuelle reiseselskapet for opplysninger om hva som er ledig på det tidspunkt du ønsker å reise. Eventuelt kan du sjekke nettsidene; alle reisearrangørene har internettbestilling, og mange har også oversikter over restplasstilbud.

Reisearrangørene i denne testen er: Star Tour Sportreiser i Norge og Sverige, STS Alpereiser i Norge og Sverige, Langley Travel & Ski Tignes i Norge og Sverige, svenske Lion Alpin, svenske Ving Alpin og svenske Nortlander.

 • Her finner du kontaktinformasjon til reisearrangørene
 • Samme bosted, varierende pris

  Vi har sammenliknet prisene per person, for en åttedagersreise og med bosted av noenlunde samme standard. Hos flere av selskapene fant vi også igjen de samme bostedene - og likevel med relativt store prisforskjeller mellom de forskjellige selskapene.

  Eksempelvis kunne fire av de svenske selskapene tilby leilighet for to i Temples du Soleil i Val Thorens. Prisdifferansen mellom billigste og dyreste totalpakke med overnatting her, er på hele 1.080 norske kroner - eller 13 prosent. To av de norske arrangørene kunne også tilby bosted her, og sammenliknet med den billigste svenske muligheten koster den dyreste norske 20,5 prosent mer. Den billigste norske muligheten er 7 prosent dyrere enn den billigste svenske med overnatting på akkurat det samme leilighetshotellet.

  Det er de svenske selskapene uten søsterkontor i Norge, som kommer billigst ut i denne pristesten!

 • Sjekk prisforskjellene og se hvem som er billigst her
 • Heiskort inkludert - eller ikke?

  I prisene som du kan kikke nærmere på i oversikten, inngår reise med fly, transfer og heiskort. Det er kun to av reisearrangørene i denne testen som har heiskort inkludert i prisen - og det er Langley Travel & Ski Tignes og Nortlander. Ellers må du ta høyde for kostnadene ved dette, når du sjekker prisene hos de andre. Heiskortprisene varierer fra sted til sted, og kan også variere med hvor store områder du ønsker heiskort for. På de aktuelle destinasjonene i denne testen koster et 6-dagers heiskort fra rundt 1.250 til 1.450 norske kroner.

  Med buss

  For deg som reiser på budsjett og som ønsker å spare ytterligere på reisekostnadene, kan reise med buss være en mulighet. Av de norske selskapene i denne testen, er det kun Langley Travel & Ski Tignes som tilbyr busstransport i stedet for fly. Dette har de til de aller fleste av destinasjonene som er tilgjengelige via vei.

  Men svenskene har et bedre busstilbud; selv om eksempelvis STS Alpereiser Norge kun har flytransport, finnes det busspakker med STS Alpresor Sverige. Flere av de andre svenske selskapene i testen selger også reiser med busstransport, og det finnes endog selskaper som kun selger pakker med bussreiser; som U.C.P.A. Ski Total.

  Bussreisene er rundt 1.000 kroner billigere enn flyreisene, om vi ser på selskapene som selger begge alternativene.

  Bla videre i artikkelen:

 • Tabell: Her er prisene
 • Kontaktinformasjon: Her finner du skireiseselskapene
 • Relaterte artikler

 • Pristest: Skireisen billigst fra Sverige

 • Sesongens skireisenyheter

 • Skiguide til nettet

 • Stem på din norske vinterfavoritt
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer