De billigste ferielandene

Strandferie i sommer? Sjekk hvilke destinasjoner som er billigst. Foto: Dominic Morel
Strandferie i sommer? Sjekk hvilke destinasjoner som er billigst. Foto: Dominic Morel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er feriebudsjettet strammere i år enn i fjor? Da kan det være greit å orientere seg om hvilke feriedestinasjoner som har det laveste kostnadsnivået.

Den britiske reiseoperatøren Thomas Cook gjennomfører hvert år en undersøkelse der feriekostnadene i forskjellige land vurderes opp mot hverandre (se undersøkelsen her). I årets undersøkelse har charterselskapet sjekket prisene på ti destinasjoner. Selv prisene er regnet fra den lokale valutaen og over til britiske pund, gir oversikten likevel oss nordmenn en pekepinn på hvordan prisnivået ved de forskjellige destinasjonene er. I tabellen under har vi regnet om prisene fra pund til norske kroner.

Prisnivå spiller inn på ferievalg

Nordmenn er opptatt av prisnivå når vi velger feriedestinasjon. Tidligere i år spurte DinSide de største charterselskapene hvilke sydendestinasjoner som var mest populære.

Trenden hellet mot at vi velger det kjente og trauste, men Star Tour merket i mars at ferieturer til rimelige ferieland som Bulgaria og Tyrkia var mer etterspurt i år enn i fjor. I Apollo opplevde de at interessen for Tunisia var merkbart større.

- I Tunisia får du en ferie på firestjernershotell til samme prisen som en ferie i Hellas på tostjernershotell, sa Helen Begby, informasjonssjef i Apollo.

Thomas Cooks undersøkelse bekrefter at disse tre landene er rimelige ferieland. Det er også land som Egypt, men faktisk er ikke Spania særlig mye dyrere enn for eksempel Bulgaria, skal vi tro undersøkelsen. Merk da at det er rimeligere å feriere på det spanske fastlandet enn på den populære øya Mallorca. Der er prisnivået ganske mye høyere, ifølge undersøkelsen.

Hvorfor blir ferien alltid dyrere enn du tror? Les saken: De skjulte feriekostnadene, så skjønner du hvorfor.

Vil du besøke en destinasjon der prisnivået virkelig er billig, må du reise langt. Goa i India er klart rimeligst av destinasjonene Thomas Cook tok med i undersøkelsen. Her koster for eksempel en treretters middag under 70 kroner. Hakket etter kommer Cuba, som er billig, men betraktelig dyrere enn Goa. Her koster en treretters middag cirka 145 kroner. Selv om disse destinasjonene kommer ut som rimeligst i undersøkelsen, er det ikke sikkert ferien totalt sett blir rimeligere om du velger å reise til Goa eller Cuba. Det er selvsagt fordi flybilletten er dyrere enn flybilletten til for eksempel Spania.

Her er de billigste ferielandene
Land/DestinasjonTotalkost på daglige utgifter*Treretters middagKaffe på restaurantØl på en bar
Goa, India136 kr68 kr2 kr7 kr
Cuba297 kr145 kr10 kr18,50 kr
Tunisia319 kr178 kr12,50 kr15 kr
Tyrkia326 kr130 kr12,50 kr21 kr
Egypt328 kr120,50 kr38,50 kr36 kr
Bulgaria334 kr135 kr14,50 kr11,50 kr
Spania**334,50 kr111 kr12,50 kr14 kr
Marokko349 kr212 kr11,50 kr29 kr
Mallorca410,50 kr193 kr14,50 kr24 kr
Kypros438 kr181 kr19 kr21,50 kr
* Totalkost på daglige utgifter er regnet ut fra prisen på en øl, et glass vin, en treretters middag, en boks cola, en stor flaske vann, en utenlandsk (britisk) avis, en iskrem, en pakke sigaretter og en taxitur på åtte km.
**fastlandet


Ingen fasit på priser

Husk forøvrig at denne listen må tas med en klype salt. Den gir en indikasjon på prisnivåene i de forskjellige landene, men det finnes selvsagt variasjoner fra sted til sted også innad i landet. I rikingmekkaet Puerto Banus ved Solkysten i Spania er det nok hakket dyrere enn for eksempel i surfebyen Tarifa, selv om begge ligger på Spanias fastland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer