De billigste ferielandene

Strandferie i sommer? Sjekk hvilke destinasjoner som er billigst. Foto: Dominic Morel
Strandferie i sommer? Sjekk hvilke destinasjoner som er billigst. Foto: Dominic Morel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er feriebudsjettet strammere i år enn i fjor? Da kan det være greit å orientere seg om hvilke feriedestinasjoner som har det laveste kostnadsnivået.

Den britiske reiseoperatøren Thomas Cook gjennomfører hvert år en undersøkelse der feriekostnadene i forskjellige land vurderes opp mot hverandre (se undersøkelsen her). I årets undersøkelse har charterselskapet sjekket prisene på ti destinasjoner. Selv prisene er regnet fra den lokale valutaen og over til britiske pund, gir oversikten likevel oss nordmenn en pekepinn på hvordan prisnivået ved de forskjellige destinasjonene er. I tabellen under har vi regnet om prisene fra pund til norske kroner.

Prisnivå spiller inn på ferievalg

Nordmenn er opptatt av prisnivå når vi velger feriedestinasjon. Tidligere i år spurte DinSide de største charterselskapene hvilke sydendestinasjoner som var mest populære.

Trenden hellet mot at vi velger det kjente og trauste, men Star Tour merket i mars at ferieturer til rimelige ferieland som Bulgaria og Tyrkia var mer etterspurt i år enn i fjor. I Apollo opplevde de at interessen for Tunisia var merkbart større.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.