De billigste (og morsomste) julegavene

Den morsomste julehandelen gjør du utenlands, og du kan dessuten handle billigere i de fleste europeiske land enn du kan i Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Juleshoppingen blir garantert dyrest i Norge, skal vi tro resultatene fra en undersøkelse utført av Pricerunner Research i Sverige. De har sammenlignet prisene på 48 like varer i 18 europeiske land, og Norge er det dyreste handlelandet av dem alle.

 • Mer om denne undersøkelsen her
 • De billigste handlelandene

  Så skal du satse på billig julehandel, reiser du utenlands. Og for at ikke reisekostnaden skal spise hele budsjettet, må du satse på de byene det er billig å reise til.

 • Byer i Nederland
 • Byer i Storbritannia
 • Byer i Tyskland
 • Byer i Spania
 • Rotterdam for designbevisste

  Rotterdam i Nederland er en av byene du kan nå fra Norge med lavprisfly. Byen er i tillegg billigere å bo i enn Amsterdam, og er derfor et fint budsjettalternativ.

 • >>Se vår shoppingspesial fra Rotterdam
 • Rotterdam kan by på klima ikke ulikt den norske vestlandskysten, bare litt mildere, og er du ikke redd for regn kan dette være et godt shoppingvalg. Handlegatene er brede, og du trenger ikke løpe beina av deg for å ta deg rundt i sentrum. I klesbutikkene er størrelsene tilpasset norske kropper, og vi blir gjerne tiltalt på nederlandsk, all den tid vi ikke ser spesielt annerledes ut enn de lokale innbyggerne. I Rotterdam finnes både kjente kjeder som Zara og H&M, men også dyre butikker med merker som Gucci, Prada, Dries van Noten og Kenzo. Byen er også kjent for det gode utvalget av design og interiørartikler, med små spennende designbutikker i sentrum og en stor ansamling av kjøpesentre utenfor byen. Winkelcentrum Alexandrium heter senteret, som egentlig består av tre megasentre. Alexandrium III Woonmall inneholder omkring 60 interiørbutikker, og folk fra hele Nederland kommer hit for å handle til hus og hjem. I Alexandrium I finnes 130 butikker av alle slag, mens Alexandrium II består av 16 store spesialbutikker.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.