De bratteste bakkene i Alpene

Med navn som Harakiri og Djevelen er ikke dette for pyser ...

Harakiri-løypa i Mayrhofner Bergbahnen i Østerrike har et fall få 78 prosent. Foto: Mayrhofner Bergbahnen
Harakiri-løypa i Mayrhofner Bergbahnen i Østerrike har et fall få 78 prosent. Foto: Mayrhofner Bergbahnen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du bør ha kontroll på ploginga før du setter utfor de steileste bakkene i Alpene. Den verste nøtta med de bratteste hengene er imidlertid ikke åpen for amatører som deg og meg.

Streif i Hahnenkamm i østerrikske Kitzbühel er berømt og beryktet - og med fall på opptil 85 prosent i de verste (beste?) hengene er ikke det rart ... Kanskje er det like greit at overivrige amatører med et overopphetet selvbilde blir beskyttet mot seg selv og må ta familieløypa ned rundt den beryktede Streif-løypa.

Her er det 22 km rett ned

Kvitfjell brattest i Norge

De bratteste bakkene i Norge kan ikke helt måle seg mot de imponerende hengene i Alpene, men det bør være utfordrende nok for de fleste amatørene. Kvitfjell har de bratteste bakkene i norsk sammenheng, hvor Olympiabakken er den bratteste i Nord-Europa.

- Fra topp til bunn er det en 3.000 meter lang løype, med et fall på 832 meter, hvor de bratteste hengene er på 62 og 64 prosent. Ufrorkjørerne står ned løypa på 1,44 minutter, forteller Eskil Solberg i Kvitfjell Alpinanlegg.

Russispranget, som er en mellomstasjon i Olympiabakken, har et fall på 52 prosent, og dette er like bratt som unnarennet i Holmenkollen - og da har du altså fall som er enda brattere enn det ... Så det sier seg kanskje selv at dette ikke er utfordringer som passer for de grønneste turistene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.